10 cm PUR spuiten of ? cm glaswol.

Ullrichske

  • #1
Wat zouden jullie kiezen als dakisolatie? 10 cm gespoten Pur of bijvoorbeeld 17 cm glaswol? 10 cm Pur is naadloos, isoleert beter en ik vermoed met 10 cm ook reeds voldoende. Glaswol kan ik zelf plaatsen, heb wel dikkere isolatie nodig en moet nog een dampscherm voorzien. Na aftrek van de premies komt dit alles min of meer op het zelfde uit vermoed ik. Dus wat is jullie keuze louter thermisch gezien.

Het betreft een scherp (recht) zadeldak bestaande uit kepers van 9 cm, gordingen van 18 cm gestut door een spantbeen in het midden v/d constructie. 10 cm PUR is verre van overdreven, maar gaat bv 20 cm rotswol dan zo'n verschil maken?

groeten,
 

Fwalraven

  • #2
Betere afdichting als spuiten met Pur kun je niet krijgen.

Verder de prijs en isolatiewaarde zul van een techneut moeten hebben.

Frans
 

Chathanky

  • #3
Op de vraag thermisch gezien maakt het geen verschil Met glaswol neem je al de extra isolatiedikte die nodig is om gelijk uit te komen.

Belangrijke peiler vind ik zelf altijd wat krijg ik voor mijn zuur verdiende centen, en wat gaat het opleveren.
Dit kun je zelf berekenen.

Als je in gedachte hebt om puur elke kw energie te willen besparen dan moet je dik isoleren.
Dit extra dik isoleren heeft altijd het gevolg dat het terug verdienen van het geinvesteerde geld langer duurt.
Elke verdubbeling van je isolatiewaarde betekend niet telkens een verdubbeling van je energiebesparing dit is grofweg een halvering van je besparing. (de financiele besparing neemt dus omgekeerd evenredig af)
Geld wat je mischien beter kunt besteden aan isolatiemaatregelen die verder hard nodig zijn in huis. (want dit deel levert dan financieel gezien meer bespraring op)
De helft van je huis dubbel isoleren geeft minder besparing dan je gehele woning enkelvoudig isoleren. En dit is zowel financieel als energietechnisch het geval.

Wat je jezelf voor doel wil stellen is niet aan ons maar met deze info kun je er over nadenken wat je nu eigenlijk echt wilt bereiken en wat het mag kosten.
 

Ullrichske

  • #4
Er zit wel waarheid in de stelling dat alles enkelvoudig isoleren meer nut heeft dan één bepaalde plaats dubbel. Misschien dat ik dan maar overweeg om mijn lege spouw na te vullen met PUR en mijn zolder zelf isoleer met rotswol.
 

Chathanky

  • #5
Het hangt ook af met wat je toekomstplannen zijn van je woning.
Is het de bedoeling dat je later verder gaat met maatregelen of is dit een eenmalige ingreep met een kostenplaatje.
Als het toch de bedoeling is om later verder te isoleren is dubbeldik isoleren van de kap al een voorschot. Later de kap dubbelisoleren is lastig en 2x werk.
Die spouw kun je nog wat voor gaan sparen al dan niet met wat je bespaard aan energie.

Zelf heb ik voor het laatste gekozen, elk deel wat ik aanpak isoleer ik flink en met de besparing en wat sparen is het volgende plan al getrokken.
Als je denkt in het kader ik heb eenmalig een x bedrag over om mijn huis te isoleren moet je de eerste methode toepassen. (meerdere maatregelen en dan maar niet zo dik)
 

Ullrichske

  • #6
Iedere visie heeft zo zijn waarheid. Het is de bedoeling om het oude gedeelte van de woning zo goed als mogelijk mogelijk te isoleren. Maar wanneer isoleer je goed. Op een bepaald moment is het sop de kolen toch niet meer waard. Ik kan me niet inbeelden dat met 20 cm glaswol je kan spreken over matig isoleren?? Intussen ben ik blijven rondsurfen en ga ik ipv PUR eens een offerte laten opmaken om Cellulose te laten inblazen (22 cm). Ik ga vermoedelijk zoals aangehaald eerst het dak onder handen nemen en wanneer er terug centjes zijn kan ik de spouw nog altijd navullen. 22cm cellulose is toch grondig geïsoleerd hoop ik, anders verhuis ik naar Afrika :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu