Leisteen in badkamer

Spaarndam1910

  • #1
Ik zit er aan te denken om in de badkamer een lei natuurstenen vloer te leggen. Is dit slim of zal hier misschien heel veel kalk enzo aan hechten. De bedoeling is om ook een inloop douche te maken. Dus zonder douche bak.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Welke soort leisteen heb je in gedachte.
 

Spaarndam1910

  • #3
Braziliaanse Leisteen (Ardosia, Black Slate, Mustang), of zo iets. Het liefst niet al te donker dus iets met grijstinten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Braziliaanse Leisteen, heeft de neiging tot schotelen ( kromtrekken) door invloed van vocht.

Andere soorten natuursteen zijn daarom beter geschikt voor in de badkamer, (hardsteen, marmor, graniet, basald)

Maar voor elke natuursteen die je aanbrengt in de badkamer geld, dat je heel voorzichtig moet zijn met schoonmaak middelen.
Ook zal de natuursteen geimpregneerd moeten worden, om vocht indringen te voorkomen.

Er zijn tegenwoordig vele soorten ceramische tegels te koop, die je nauwelijks van natuursteen kunt onderschijden.
Deze zijn daarom ook beter geschikt voor in de badkamer.
 

Mijakoel

  • #5
Ik heb gewoon mijn kwartsiettegels doorgelegd in de hele badkamer, maar in de douche zelf een troffelvloertje gemaakt. Ik heb zo met een douchegoot (in diverse lengtes te krijgen) tussen de tegels en de troffelvloer een inloopdouche zonder drempels e.d. Zo'n douchegoot is alleen wel vrij prijzig, maar je hebt dus geen in-/opstap of drempel meer. Je moet alleen wel de afvoer dan nog kunnen verplaatsen, maar dat lukt vaak met wat hakwerk wel.

Ik heb nou wel nog wel eens wat spetters vanonder het douchegordijn door op mijn tegels, maar als je je tegelvloer goed geimpregneerd hebt, moet dat niet zo'n kwaad kunnen. En de naden langs de goot goed afkitten, maar dat geld bij alle zaken in de badkamer.

In een andere badkamer hebben we de douchebak wat verzonken geïnstalleerd, dus daar hebben we nog maar een hele kleine opstap.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu