Sluitwerk schuifpui bijna kapot

Adin2207

  • #1
Hallo,
Ik heb een steeds groter wordende probleem.
Sluitwerk van mijn schuifpui wordt steeds slechter omdat er ondertussen 3 van de 5 profieltjes afgebroken zijn. Het is moelijk om uit te leggen wat er precies afgebroken is, zie daarom foto.
Profieltje vervangen is 1 minuut werk maar het probleem is: Hoe kom ik aan die dingen. Wie kan mij aan die profieltjes helpen ???
 

Adin2207

  • #2
Het is nog redelijk goed te zien op de linker plaatje.

Het rechter stukje van de profieltje op de linker plaatje is afgebroken. Het moet een soort u-profiel zijn waarin de cilindertje (die aan de schuifpui kant ziet) invalt = sluiten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Met googelen op sluitwerk schuifpui heb ik wat adressen gevonden van bedrijven, die dergelijke deuren kunnen repareren.

Zelf doen zal moeilijk worden: de onderdelen zullen per merk verschillen en dat vergt inzicht (ervaring) in de voorkomende merken en types. Van zo'n afbeelding lijkt het me erg moelijk worden, om te bepalen welk merk het is en type het is.

En zonder merk/type van de schuifpui zul je erg moeilijk aan een eventuele leverancier van alleen de onderdelen kunnen komen. :(
 

Adin2207

  • #4
Schuifpui is van het ondertussen failliete merk Exakta. Op het sluitwerk van ramen is volgende logo ingedrukt * Roto* en op het sluitwerk van de schuifpui zelf zie ik nergens een logo.
Het zou toch niet waar kunnen zijn dat je nergens in hele NL niet aan zo een stomme proefieltje kunt komen die nog geen euro waard is?
Het zou dan betekenen dat ik of een service monteur moet bellen van (verwijderd, doet niet ter zake) of een nieuwe schuifpui moet regelen ( +/- *********Euro)
Help
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
U zou voor tijdelijk de linker en rechte profielen kunnen omruilen, dan heeft de tegenhoud kant nog profiel waarachter de sluiting blijft steken.

Vr Gr en succes ermee
 

Adin2207

  • #6
Dat is op zich een prima tip alleen het werk niet ! Ik kwam net achter dat de profieltjes aan de andere kant van de kozijn op de kop gemonteerd zijn, dus gleuf naar bendeden terwijl de gleuf aan de rechter kant boven zit. Je hebt dus steeds hetzelfde kant van de profieltje nodig !
Jammer,
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Wat je kan overwegen is om met de onderdelen die je hebt naar een metaalbewerkingsbedrijf gaan waar men in opdracht frees en draaiwerk vericht.
Een beetje freesbank bediener kan zoiets wel namaken.
 

Adin2207

  • #8
Ben bang dat de metaalbewerkingsbedrijf de enige betaalbare oplossing is?
Of moet iemand anders een andere adresje weten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu