Wijziging plannen; badkamervloer

Noud

  • #1
L.s.

Zeer binnenkort beginnen wij aan onze nieuwe badkamer. Het gaat om een kleine kamer (2 x 2.5) met een dikke houten vloer. We hebben een plank los gemaakt om de dikte te controleren. De planken zijn zeker 3 cm. dik en liggen op stevige balken die 45 cm. uit elkaar liggen. De vloer voelt enorm stijf aan, ook als we er met vier man op springen o.i.d.

Nu is er besloten om af te zien van het gebruik van de bekende zwaluwstaart platen met beton. Dit zou, volgens de vakman, overbodig zijn op een dergelijke vloer bij dit oppervlak. Het nieuwe plan is om de hoeken in te smeren met kim-band. Ook de gehele vloer gaan we voorzien van een watervast goedje.

Nu is mijn vraag. Wat vinden jullie dit voorstel. Doen of toch blijven bij het eerste plan?

Alle reacties en ervaringen zijn welkom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Gewoon zwaluwstaartplaten gebruiken, wanneer u die zwevend legt ontstaan er geen scheuren door werking van het hout en beton.
De planken kunnen blijven liggen wanneer u er ventilatiegaten in boort.
 

Noud

  • #3
Bedankt voor uw reactie.
Wat vertaat u precies onder het zwevend leggen van zo'n vloer?
 

Bassss

  • #4
Niet vastschroeven op de balk/vloerdelen. Eventueel kun je tussen de tussen de balk (als je de vloerdelen er toch uit haalt) en de lewisplaat stroken wol leggen om een geluidarme vloer te krijgen. Diezelfde stroken dien je ook tussen de lewisplaat en de muur te leggen. Dan beton storten en het deel van de strook dat boven het beton uitkomt afsnijden. Kimband in alle hoeken en tegelen maar.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu