Isofix regelwerk

Recto

  • #1
In m'n nog te bouwen geïsoleerde muziekkamer komt
aan de muur Isofix in een regelwerk en daarop 2 lagen gipsplaten van 12,5mm. voor optimale geluidsdemping.

Normaal gesproken zou je een houten regelwerk gebruiken maar bij Isofix wordt standaard een regelwerk meegeleverd van hetzelfde materiaal maar dan zit er een stalen kern binnenin om de schroeven in te draaien.

Nu mijn vraag, Isofix gaat er denk ik vanuit dat er normaliter 1 gipsplaat wordt gemonteerd. Zou dit systeem ook sterk genoeg zijn om 2 gipsplaten te kunnen houden van 12,5mm.?

Aan 1 muur komt een OSB plaat van 12,5mm. + 1 gipsplaat van 12,5mm. omdat daar zware voorwerpen aan de muur worden geplaatst.
Neem aan dat dan een houten regelwerk beter/sterker is.
 

Roman

  • #2
Recto,

Je keuze van materiaal:
- WAAROM ga je genoemd materiaal (geacglomeerde schuimplaten, agglofoam for short) gebruiken? Isoleert of dempt dat dan?
- Hout, vanwege het feit dat je dingen wilt hangen aan de muur? Heb je al bekeken hoeveel KG je aan 2x12,5mm gips kunt hangen? En waarom OSB?

Zoek op dit forum eens op geluidsisolatie etc, en lees je in.
:wink:
 

Recto

  • #3
Roman,

Ik heb 100.000 pagina's van studio-forums/muzikanten-forums gelezen over het isoleren van een muziekkamer. Daarbij kwam ik tot de conclusie in samenspraak met een aantal voorganger's (met hetzelfde doel) om het op deze manier te gaan doen aangezien men daarmee doorgaans de beste geluidsdemping bereikt (ook prijstechnisch meegenomen).

2x gipsplaten vanwege de massa, massa dempt (aldus de technici) en Isofix is een betere geluidsdemper dan gewone glaswol.

Waar het mij om gaat is of het verstandig is om het regelwerk van Isofix te gaan gebruiken indien er 2 gipsplaten aan worden bevestigd.
Het gaat er niet meer om hoe ik het ga isoleren want dat staat al vast.
 

Roman

  • #4
Okay, in dat geval kun je gewoon de richtlijnen van het genoemde merk aanhouden. :mrgreen:


toch nog even ter info:
Een wand met agglo en gips zorgt heeft als voordeel dat contactgeluid niet/minder wordt geflankeerd. Voor vloeren ideaal, maar voor wanden? Wat je wilt is luchtgeluid isolatie. En daar heb je een veer constructie voor nodig. Lucht heeft een verende eigenschap zoals glas/steen-wol dat ook heeft. Een voorzetwand, die niet op de huidige wand is aangebracht en dus een luchtspouw creeerd, gevuld met wol en behangen met massa is hiervoor de oplossing. Een zgn massa-veer-massa constructie. Tenzij je huidige muur al een dubbel wand is, dan is verzwaren van de wanden de oplossing, met of zonder de aggloschuim.

Wol met een densiteit van ong 48 kg/m3 is ideaal hiervoor. Het schuim wat jij in gedachten hebt is te dicht en heeft ws een massa van zo'n 60 kg/m3. Rondom wanden en plafond volgens msm principe maken, alles retegoed afkitten is een hele goede oplossing. Tevens een goedkopere oplossing dan die dure groene platen die je bedoelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu