Laminaatvloer in de keuken

Wendy.g

  • #1
Ik wil graag in onze nieuwe keuken een laminaatvloer.
  1. Kan dat ivm slijtage, vocht ed.
  2. Ik heb begrepen dat je het laminaat NIET onder de keukenkastjes moet laten doorlopen ivm beweging van de (zwaardere) kasten, klopt dat? Je kan dan ook later nooit meer besluiten toch een tegelvloer te plaatsen :)
  3. Kan ik dan bijvoorbeeld voor de stelpootjes een hoekprofielbalk plaatsen en dan daar het laminaat tegen aan leggen? Bij het plaatsen van de plinten zie je daar dan (naar mijn idee niets meer van).
  4. Wat doe ik qua ondervloer?
Graag tips, ideeën en wijsheid.
 

Fiesiekus

  • #2
Ook goedemorgen, zo vroeg al met vragen op 't forum dapper hoor!

Laminaat kan in de keuken, maar voorzichtig met vocht.
Hangt ook af van de kwaliteit en dus de prijs van 't spul.

Ik heb 't ook gehad en laminaat wel onder de kastjes maar uitgezaagd rond de stelpootjes. Onder de kastjes een plint die rust op de laminaat; keurig afgewerkt.

Ondervloer: wat is de huidige ondervloer? En wat geeft de leverancier van laminaat aan dat er komen moet? Dat opvolgen.
 

EdP

  • #3
En als je geen zin hebt om voorzichtig met water te moeten zijn, er bestaan laminaatvloeren die 100% van kunststof zijn, zeer geschikt voor de keuken en/of badkamer.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een "gewone" laminaatvloer, zoals bij veel bouwmarkten on allerlei prijsklassen te koop is, is in elk geval niet bestand tegen water.

Één keer een plas water eroverheen, snel wegdweilen, en toch opgezwollen laminaat, dat defintief beschadigd is. Dat is de ervaring in de huiskamer van mijn zoon, waar de kat zo vriendelijk was een gieter om te gooien.

Het water kruipt direct in de groeven tussen de stroken, en dringt van daaruit in het materiaal. Opletten met welk materiaal je gaat gebruiken dus, zoals hierboven beschreven.
 

EdP

  • #5
Soms staat ook aangegeven of en hoezeer de vloer bestand is tegen kortstondige waterbelasting. De goedkopere (bouwmarkt)vloeren kunnen weinig hebben, ik heb een (ook niet zo dure) vloer die een uurtje wel kan hebben (niet dat ik dat nu ga uitproberen ofzo).
 

Tegelmeester

  • #6
Er zijn tegenwoordig hele mooie tegels met een 'parket' look.

Kijk er eens naar:
(merken verwijderd, mod.)
Voordelen:
Geen last van slijtage en je kunt net zoveel knoeien met water als je wil.

Groeten,
Tegelmeester

Op dit forum hebben we het altijd over soortnamen, geen merknamen
 

Rotjeknor

  • #7
Ik heb zelf ook laminaat in de (open) keuken liggen. Dit gaat prima. Als je een kwaliteits-laminaat neemt loopt de plastic toplaag ook wat dieper dan de V-groef (als je die wilt). Zolang je de vloer goed legt sluiten die naden aan en heb je geen last als er wat water valt.

Ik heb zelf de ellende gehad dan een leiding van de kraan is losgeschoten en er ~60 liter water over heel mijn laminaat lag. Gelukkig hebben mijn broer en ik het goed gelegd en heb ik na het opdweilen 0 problemen gehad!

Wat ik nu wel zie is dat ter hoogte van het gasfornuis je de vloer goed schoon moet houden vanwege het spatten van olie ed, maar goed, dat heb je ook met een andere vloer. (-:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu