thermostaat ketel: vaillant en thermostaat: amfra(?) ac-200

A

Anonymous

Gast
  • #1
We willen een nieuwe thermostaat in de kamer maar i.p.v. van drie aansluitingen heeft deze er maar twee. Nu weet ik niet welke kleur draden ik moet aansluiten. De kleuren zijn rood, blauw en geel. In de ketel zie ik wel dat rood en geel op 3 en 4 zijn aangesloten maar als ik dat doe gebeurt er niets. Betekent dit dat er een zekering ofzo vervangen moet worden? (ketel: vaillant en thermostaat: amfra(?) ac-200)
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hai, je heb kans dat jou thermostaat polariteit gevoelig is, oftewel het maakt wel degelijk uit onder welk schroefje welk draadje stopt. Draai de draadjes eens om in de thermostaat. Het kan ook gewoon zijn dat de thermostaat defect is. Mocht dat zo zijn, en je wil een nieuwe kijk eens naar Honeywell thermostaten.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Om je Amfra thermostaat te kunnen aansluiten zul je in de ketel zelf draden moeten omzetten. Haal eerst de stekker van de ketel uit het stopcontact. Scharnier het onderste deksel van de ketel open en verwijder vervolgens de 2 schroeven van de grijze plaat daarachter. Neem de plaat los. Je ziet nu een metalen kastje met daaronder een zwart deksel dat met 1 schroef is bevestigd. Neem dit deksel los. Erachter zit een strook met genummerde schroefklemmen. De 3 draden van je thermostaat zitten op nummers 7, 8 en 9. Haal deze alledrie los. Neem 2 van de drie draden (maakt niet uit welke maar onthou de kleur) en zet deze op de nummers 3 en 4. Als daar een draadbrug zit deze weghalen. Van de draad die je over hebt knip je het blanke einde af en evt. een stukje isolatietape erom. Alles weer in omgekeerde volgorde dichtmaken en dan de Amfra beneden aan de 2 aangesloten draden bevestigen. Ook hier de derde draad af-isoleren. De stekker weer in de ketel en alles werkt.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu