AEG S4270KG koel/vries geeft tikkend geluid

Besteman

  • #1
Mijn broer heeft een koel/vriescombinatie van AEG S4270KG.
Deze is sinds januari 2006 in gebruik.

Het rare met het apparaat is nu dat deze wanneer hij aanslaat een tikkend geluid maakt. Dit geluid is redelijk hard en blijft hoorbaar totdat de koel/vriescombinatie weer afslaat.
Aangezien het geluid duidelijk hoorbaar is in de woonkamer, is het best wel irritant.

Heeft iemand hier een idee waar dit getik vandaan kan komen?
Volgens een medewerker van AEG is het niet normaal, maar een medewerker van de winkel waar het apparaat gekocht is zegt dat het wel voor kan komen en dat het te maken heeft met de gassen in het apparaat (?). Wat is nu waar?

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
In principe is dit forum niet bedoeld om een oordeel te vellen over de juistheid van een door een monteur en/of leverancier verstrekte informatie over een probleem.

Indien het geluid te storend is, dient uw familielid tot de leverancier te wenden om met hem tot een bevredigende oplossing te komen. Er zit op elk witgoedapparaat een garantie van 2 jaar, dus het is logisch om daar, indien mogelijk, gebruik van te maken.

De aanwezige monteurs op het forum hier zullen aan het verzamelen van bewijsvoering tegen de leverancier niet meedoen.

Het enige dat ik hierover nog wil zeggen, is dat uit andere topics, die ik met de zoekfunctie heb gevonden, blijkt dat het tikkende geluid uit de ventielen zou kunnen komen. Verder is zoiets alleen te beoordelen door een vakman, ter plekke bij het apparaat.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu