Naden gipsplaten plafond strak krijgen?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Ik vroeg me af hoe je het beste de naden van een gipsplatenplafond onzichtbaar wegwerkt, zonder meteen het hele plafond te stucen. Ik dacht zelf om Roodband te gebruiken, gezien het feit dat mijn broer zeer slechte ervaringen heeft met producten die specifiek voor dit soort doeleinden bedoeld zijn.

Alvast bedankt voor de adviesen,

Bjorn
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik heb zoiets tweemaal gedaan zonder stucen: de eerste keer (op m'n zolder) heb ik de naden met gipsplaten-vuller met een plamuurmes strak en vlak gevuld. Heb ik eeuwig spijt van, want door het zetten en bewegen van de platen ontstaan er scheuren. Die kun je dan weer dichtsmeren, maar daarna komen er weer nieuwe.

De tweede keer (een slaapkamer-plafond met balken) heb ik de groeven tussen de platen opgevuld met acryl-kit, zodanig dat de groeven zichtbaar blijven, ik heb het met een vinger gladgestreken. Het acryl-kit blijft soepel, je kunt er goed overheen schilderen en het effect, dat je de platen/groeven blijft zien stoort eigenlijk helemaal niet!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik moet Klus kees gelijk geven als je de gipsplaten afvult zonder gaasband te gebruiken gaan de naden zeker scheuren. Er is een altenatief maar dat ligt aan de gipsplaten die je gebruikt hebt. Als je die gipsplaten gebruikt heb die ongeveer 5 cm verdiept zijn aan de zijkanten gaasband plaatsen afsmeren (iets dikker gips krimpt) en dan schuren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Heren,

Als je graag een vlak plafond wilt krijgen zul je een gipsstucplaat op rachels aan moeten brengen. Die rachels moet je om de 200mm zetten deze platen zijn afm. 400x2000mm en moet je met een kleine tussennaad aanbrengen. Hierover heen zul je dan een roodband, goudband of geelband desgewenst de uiterlijke afwerking aanbrengen.

Maar let op scheurvorming kan dan zelfs nog optreden. Stukadoors brengen ook weleens een hele laag glasvliesweefsel over de platen en dan stucen en dan is de scheurvorming minimaal. Aansluiting van wanden afkitten met een acrylaatkit want deze scheurt onherroepelijk.

De genoemde dike platen met verjongingen zijn wandgipsplaten van 12.5mm dik. Zijn niet geschikt voor een plafond want het gewicht is te groot en de plaatafmeting ook . 120x260/120x300cm.

Advies van mij; naden afkitten en in het zicht laten.

Suc6 Paul
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Paul, je hebt gelijk.

ECHT strak wordt het met een gestuct plafond (een een goede stucadoor!), maar bijvoorbeeld voor een slaapkamer zijn de AK-platen waar Mart het over heeft ook heel goed te gebruiken. Deze heb je ook van 60cm breed ipv 120cm. Gaasband in de verdiepte voeg. Jointfiller aanbrengen en glad afstrijken met een spakmes. Daarna Jointfinish aanbrengen over de naden en daarna witten. Voldoet zeer goed voor "secundaire" ruimtes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu