Muurverf op schoonmetselwerk verwijderen?

Plinie

  • #1
Ik heb per ongeluk muurverf op schoon metselwerk gemorst, iets te enthousiast met de roller aan het zwaaien geweest. In 1e instantie had ik dit niet eens in de gaten dus de muurverf is inmiddels ook opgedroogd.

Weet iemand hoe ik dit kan verwijderen? Het zit ook in de voegen... Ik heb geprobeerd met schuurpapier en met een schuursponsje maar beiden boden geen resultaat. :?

Wellicht is er een agressief goedje in de handel dat ik niet ken waarmee het wel wil??

Alvast bedankt voor het antwoorden! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie van de verfspecialisten ?
 

Toon

  • #3
Je zou misschien met wat verfafbijt de verf aan kunnen stippen. Anders met een staalborstel, maar kijk daar wel mee uit dat de muur niet beschadigd.

Succes.
 

Dingena

  • #4
Afbijt is te proberen, echter het gaat om een poreuze steen dus alleen weghalen zal niet lukken. Niet zonder de muur te beschadigen. Voorzichtig met staalborstel maar dan nog zal er enige schade te zien zijn.
 

Bouwer Bob

  • #5
Hoi plinie,

Zelf heb ik met dit probleem geen ervaring,maar werk wel eens met een krachtige hogedrukreiniger.

Misschien kan dit een oplossing bieden!

grv.bob
 

Toon

  • #6
Het is vooral in hoeken etc maak ik uit de vraag van de TS op, dus een hogedrukreiniger gaat een beetje moeilijk worden vrees ik :mrgreen: .
 

Torching Vark

  • #7
Volgens mij hangt er een boel af van het soort steen wat er is gebruikt.
Als dit poreus is (en dat vermoed ik, anders het schuren wel iets resultaat) dan is het waarschijnlijk in de steen getrokken en dan zit het dus diep. Je moet dan mm's diep om het weg te halen denk ik. Misschien is maskeren dan een betere optie?

Wellicht kan het helpen de soort steen en het oplosmiddel in de verf te vermelden (water vormt bijv. meer een laag en is makkelijker weg te halen).

Omdat de oplossing niet voor de hand lijkt te liggen, hoe erg is het? Ik maak me ook vaak druk om dingen die echt niemand anders ooit opvallen, maar omdat ik zelf een fout heb gemaakt weet ik het exact te vinden... (en erger me er kapot aan trouwens :roll: ).
 

Plinie

  • #8
Het valt best op, in die zin dat de kleur muurverf roze is en dat zie je wel op rood steen. :?

Verfafbijt, daar had ik nog niet aan gedacht! En inderdaad, misschien met een staalborstel voorzichtig aan de slag. Ik ga beide opties proberen, bedankt voor het antwoorden! :D
 

Dingena

  • #9
Let goed op bij het kopen van de afbijt. Er zijn verschillende soorten, op het blik staat of deze voor muurverf is of niet!
 

Plinie

  • #10
Okidook, ik zal erop letten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu