Lekkage standleiding??

A

Anonymous

Gast
  • #1
In ons nieuwe huis (geen nieuwbouw) hebben we recentelijk ontdekt dat er een lekkage is op de begane grond aan het plafond bij de koof, die o.a. de standleiding afdekt. Deze lekkage treedt alleen op, voor zover wij hebben kunnen zien, als de wasmachine/wasbak op de 2de verdieping gebruikt wordt. Vooral als er veel wasbeurten kort achter elkaar gedraaid worden, dan ontstaat er een vochtige plek aan het plafond op de begane grond.
Als de wasmachine zijn water loost, dan hoor je ook een klaterend geluid achter de koof. Net alsof er water op een zandbodem en regenpijp valt.
Onlangs is er een loodgieter geweest, die aangaf dat het waarschijnlijk een gescheurde of losgeschoten leiding is, die op de standleiding aansluit. Het probleem is echter dat je nergens bij kunt. De loodgieter gaf aan dat er gebroken zal moeten worden om de plek te vinden en de lekkage te verhelpen. Dit kan dus breekwerk op meerdere plaatsen betekenen. Hier zouden wij niet blij mee zijn aangezien alles net 2 jaar geleden opnieuw betegeld is en we geen reservetegels hebben gekregen van de vorige eigenaren.
Weet iemand andere manieren om in deze situatie het lek te kunnen vinden? Zou er iets vanuit de kruipruimte zichtbaar moeten zijn? Bestaan er kleine kamera's die hiervoor gebruikt kunnen worden (ik heb dit ooit eens bij een schachtinspectie van een schoorsteen meegemaakt)?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ook al gebruik je een camera. blijf je met het probleem zitten, dat de camera alleen maar " constateerd" . Als de camera laat zien dat de breuk in de koof zit die betegelt is zal je toch moeten breken. Je kan misschien de vorige bewoners vragen(als dit mogelijk is) waar hun de tegels gekocht hebben.

gr dennis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu