Schema cai-aansluitingen

Bernhard

  • #1
Huis met 4 bewoners,kamerverhuur.
Aanwezig is de standaard cai-aansluiting.
Er is 1 bewoner met internet via de cai.
Mijn vraag is kunnen er meerdere bewoners op internet aangesloten
worden?
En er is een nieuwe bewoner die kan zijn kabel niet aansluiten op de ver-deel inrichting, geen plaats meer. Kan ik dit uitbreiden met een verdeelstuk met meer aansluitingen.
Als er een schema bestaat waarin opgenomen waar de benodigde verdelers en eventueel versterkers geplaats moeten worden zou ik dat graag ontvangen.

Bij voorbaat dank Bernhard.
 

Chathanky

  • #2
Internet delen is mogelijk via de kabel Bernhard, hoe het in details gaat heb ik me nooit in verdiept, er zit hier vast iemand die je kunt antwoorden.

Enige wat ik weet is dat het met een router of switch te doen is. Je moet dan ook een verdeling in de bandbreedte toekennen, anders krijg je bij gelijktijdig gebruik een scheve verhouding onderling.
 

EdP

  • #3
Een huis-tuin-en-keuken (draadloze) router is een eenvoudige oplossing voor het delen van (kabel)internet. De meeste routers hebben 4 poorten en de meeste draadloze routers ondersteunen daarnaast nog meerdere (tot 255) draadloze verbindingen. Indien draad gewenst is en het meer dan 4 aansluitingen zijn kun je er ook een meepoorts-switch aan koppelen. Voor een paar tientjes kun je tegenwoordig al klaar zijn.
 

Thehog

  • #4
De vraag is volgens mij of er meer kabelmodems op 1 kabel aangesloten kunnen worden.... Ik denk het wel, de modems zoeken zelf up/down stream frequenties met goede signaal/ruis verhoudingen. De kabelmaatschappij kan je er meer over vertellen.

De bestaande internetaansluiting delen is inderdaad prima te doen met o.a. een draadloze router of accesspoint.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Een heleboel providers leveren maar 1 up/down per cai aansluiting en maar 1 IP adres.
Vroeger kon je meerdere IP adressen verkrijgen en meerdere modems maar tegenwoordig doordat er heel veel gebruikers zijn doen ze dit niet meer.

Regel een HUB/Accespoint en een router en bekabelen maar iedereen over dezelfde aansluiting.

De kabel kan je afsplitsen met multitaps daarmee voorkom je ook dat een storing bij de ene bewoner het gehele cain netwerk plat legt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu