"Zware" ketel maar toch temperatuur schommelingen

Bblikman

  • #1
Situatie: nefit Aquapower plus cw6

Indien iemand koud water pakt dan wordt onze douche iets warmer, neemt iemand warm water dan wordt de douche iets kouder. Dit niet alleen met de douche, maar ook bij andere kranen. We hadden juiste deze zware ketel gekocht om dit te voorkomen.

Hebben we wellicht te kleine leidingen?

Dank voor de tips!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat het eerder aan te kleine leidingen of aan de aansluiting van de waterleidingmaatschappij ligt, als die te dun zijn kunnen dit soort klachten voor komen.
Is er bij u in de straat aan de waterleiding gewerkt dan zou ook een eventueel filter in de watermeter verstopt kunnen zitten.
Lastig dit op afstand te beoordelen zonder alle maten/diktes van de leidingen en de lengtes hiervan, daarnaast ook de dikte van de aansluiting in de meterput of meterkast.
 

Schreech

  • #3
In nagenoeg alle woningen is de waterleiding aansluiting op de cv ketel uitgevoerd in 15mm koper. Meestal zit de splitsing naar 15mm richting de cv ketel al op de beneden verdieping.
Als je een dermate zware ketel op een "lullig" leidinkje aansluit kan je idd het wisselbaden effect krijgen.

Uiteraard moet de aansluiting vanuit de straat ook voldoen (dit in eerste instantie), is die goed, dan zal de waterleiding binnen de woning moeten worden vergroot naar een 22mm leiding tot aan de cv ketel, om van alle problemen af te zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu