Zelf gaskachel aansluiten

Zwaan91

  • #1
Dag klussers!

In mijn nieuwe flatje wil ik graag een gaskachel aansluiten. Ik heb er een op de kop getikt via marktplaats, maar ben nog niet helemaal zeker hoe ik deze veilig kan aansluiten, zowel aan het gas als aan de afvoer.. Wellicht kunnen jullie mij hierbij helpen.


1) Volstaat zo'n gele RVS gasslang bij het aansluiten van de leidingen (er zit ook nog een stukje koperen leiding aan de kachel zelf)? Of moet hier een leiding voor gebruikt worden?

2) In het rookkanaal zit een flexibele RVS afvoer (zoiets, met een mooi rond gat in de muur:

Ik heb een verstelbare haardaanlsuiting (zo een: https://www.stokertje.nl/holetherm-haardaansluiting-verstelbaar-geblauwd-111) waarvan de ene kant vrij strak in de RVS afvoerpijp past, en de andere kant precies dezelfde diameter heeft als de afvoer uit de kachel.. deze zitten dus zegmaar rand op rand. Hoe sluit ik deze verbinding netjes af? En is het voldoende om de nisbus in de afvoerbuis van het rookkanaal te schuiven, of moet ook dit strak worden afgesloten of dichtgemetseld o.i.d.?

3) Ook is de nisbus wel verstelbaar, maar zelfs met de kleinste afstand tussen de aansluitingen nog te wijd uit elkaar. Als ik hem iets scheef zet kan ik wel de juiste hoogte krijgen (hetzelfde principe als zo'n ronde:



Is dit een probleem?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Haal er een vakman bij, u hebt duidelijk niet genoeg kennis om een gaskachel aan te sluiten, er hoeft maar iets verkeerd te gaan en er gebeuren ongelukken.
 

Bernhard

  • #3
@zwaan,
Een heleboel voorstellen voor de rookgasafvoer.
Hardstikke mooi.
Waarom geen voorstellen over de luchttoevoer?
Hardstikke.
Volg advies van Jan op.
bernhard
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
En denk er om dat bij zon aansluiting de aansluiting de schouw in, nooit lager mag zitten dan de aansluiting van de kachel. M.a.w. die haardaansluiting mag niet 'verkeerd om' gemonteerd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu