Zachte straal bij het douchen

Niekvb

  • #1
Hoi,

Na een lange verbouwing is het eindelijk zover. We kunnen gebruik maken van onze nieuwe badkamer.

Echter bij het douchen contateer ik dat ik een zeer zachte straal heb (beter bekend als een pisstraal). Ik heb een grohe 1000 douche thermostaat kraan en zet deze kraan volledig open. Warm water wordt verkregen via een HR Ketel (dus geen Boiler).

Als ik warm water erbij meng, dan is de straal zeer zacht. Als ik koud water alleen aanzet dan is de straal wel krachtig. Ditzelfde probleem doet zich voor bij mijn bad thermostaat.

De druk op de leidingen lijkt OK, omdat koud water gewoon een harde(re) straal veroorzaakt. Heeft iemand enig idee hoe ik ervoor kan zorgen dat ik een hardere straal krijg bij het douchen, zonder onder een koude douche te moeten staan? Alle suggesties zijn welkom.

Alvast bedankt
 

Pepjo

  • #2
Het lijkt me aan je thermostaatkraan te liggen, als de andere wwpunten in je huis wel gewoon werken.
Is er geen verbouwgruis/stof in je leiding gekomen? Of zijn de zeefjes verstopt? De kraan even goed schoonmaken.
 

Niekvb

  • #3
In de keuken is wel een harde(re) straal, dus in die zin zou je gelijk kunnen hebben.

Zou het eventueel aan de ketel kunnen liggen. Toen de oude badkamer er nog inzat, was de straal ook zacht?.
 

Chathanky

  • #4
Als bij de oude badkamer ook de straal zacht was dan zit het tussen de keuken en de badkamer in het leidingwerk iets niet goed, een knik in de leiding, een verstopping of er zit een stopkraantje tussen die niet helemaal open is. De ketel en de kraan is als ik dit zo lees wel uit te sluiten.
 

Pepjo

  • #5
Als de keuken het wel doet, en de oude badkamer had ook een zacht straal, dan ligt het euvel ergens in je leidingwerk tussen de ketel en de badkamer.

Maar misschien ( en daarvoor moeten we even op de Pro's wachten) kun je je ketel ook meer warmwater laten leveren. Als het goed is moet je de tapdebiet af kunnen lezen op je ketel, dat is de hoeveelheid warm water in liters per minuut.

Als de hoeveelheid warm water te laag is ingeregeld op je ketel, dan kun je misschien nog meer warm water aan je ketel onttrekken.

Hoe dat moet en met welke knoppen, weten de pro's, als je je merk en type ketel doorgeeft.
 

Niekvb

  • #6
Het leidingwerk lijkt mij ok. Omdat mijn cv ketel op zolder staat, en er dus warm water vanaf boven komt, kan dat het niet zijn. Immers de keukenkraan beneden gaat wel goed!

In de badkamer is als het ware een afsplitsing aangebracht voor keuken beneden en de douche. De leidingen in de badkamer zijn geheel vervangen (door koper 15mm).
 

Niekvb

  • #7
Ik zal als ik thuis ben ff het type opzoeken.
Ik hoop dat een goeroe op dit gebied mij verder kan helpen :)
 

Pepjo

  • #8
Wat ik ook heb meegemaakt ( schade en schande...) :

Als een thermostaatkraan weinig warm water krijgt, zal hij dientengevolge ook weinig koud bijmengen en is het totaal dus een zielig straaltje. Zet je de kraan dan op koud, dan stroomt hij wel goed.
De keukenkraan die ik had had een "schuimende" kop, zodat het leek of er heel wat warm water doorheen kwam met fikse druk.....niet dus.

Je kunt een en ander berekenen met een emmer (van bijvoorbeeld 5 liter) onder de kraan en dan op de warmste stand meten hoe lang het duurt voor die emmer vol is. Dit getal reken je om naar 1 minuut en vergelijk je met de waardes op je ketel.

Bij mij moest een en ander dus worden bijgesteld.
 

Niekvb

  • #9
Pepjo,

Bedankt voor je reactie. Ik ga als ik thuis ben dit zeker eens testen en vergelijken met hetgeen in mijn boekje van de ketel staat.

Gr
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #10
Het is me niet duidelijk, hij doet het ook niet goed op je baduitloop?

Als je het bij je badkraan ook heb met de douche kop, lijkt het me dat je op beide douchekoppen een besparing in de douche kop hebt.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #11
Hoi Utreg,

Ik denk niet dat het is zo als je zegt, want dan zou er ook geen harde straal koud water uitkomen via die waterbesparing in het douche handvat?

De TS had deze storing ook al met de oude situatie.

Ik denk dat Chathanky in de goede richting zit, het zou zo maar kunnen zijn dat er bij de aftakking naar de badkamer een warme waterleiding is dichtgesoldeerd of geknikt is.

Vr Gr
 

Niekvb

  • #12
Het is inmiddels opgelost. Het lag aan de douche slang. Hier bleek een waterbesparing in te zitten. Deze is vervangen en nu kan er weer flink gedouched worden. Al met al erg bij. Bedankt voor alle reacties.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #13
Fijn om te horen dat het weer is opgelost :mrgreen:
 

Chathanky

  • #14
Mooi dat het opgelost is.

Vreemd wel dat je andere badkraan dit ook heeft, die heeft dit normaal niet.
Of is dit na het verwijderen van de besparing ook verholpen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu