WTW met perilex-stekker aansluiten op normale WCD

Doetzelf

  • #1
Mijn oude WTW van Brink had een normale voedingsstekker op een normaal wcd. Deze oude WTW heeft een bedrade 3- standenschakelaar (ik geloof ook perilex). Mijn nieuwe WTW van Stork heeft een perilex-stekker. Ik heb geen perilex wcd.
Ik zou graag de 3-standenschakelaar bedrading op de nieuwe WTW aansluiten.
Kan het aansluiten van de WTW zonder een perilex wcd te hoeven plaatsen? Mogelijk kan ik de perilexstekker vervangen door een normale voedingsstekker?
Graag advies!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Met een normale stekker zal de WTW alleen op stand 1 draaien. Wat wil je dan met de twee extra draden van de 3 standenschakelaar doen? Het lijkt mij beter toch een Perilex WCD te installeren.
 

Doetzelf

  • #3
Via een kennis heb ik de oplossing:
de draadjes in de huidige 3-standenschakelaar vervangen door 2 zwarte en 1 bruine; deze aansluiten op een perilex-opbouw wcd; het bestaande normale stopcontact verwijderen en de bruine, blauwe en groen-gele doorverbinden naar de perilex wcd. Nu kan de perilex-stekker uit de nieuwe WTW aangesloten worden en bediend worden met de 3-standenschakelaar.
Nu zit ik alleen met 2 bruine draden; kan ik die in de perilex-opbouw wcd, samen laten komen op L1?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarom niet de box inruilen voor eentje met een normale stekker?
 

StefanD

  • #5
Begrijp ik goed dat je oude WTW twee stekkers had? 1 randaarde stekker voor de voeding en dan nog een aparte perilex-stekker voor een drie-standenregelaar?
Dit moet prima om te zetten zijn voor een nieuwe WTW met perilex stekker, maar voor een goed advies moet je even de huidige bedrading tekenen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
De twee bruine op L1 doorkoppelen lijkt mij een prima oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu