Welke verf gebruik je om een houten vloer te verven?

Mariek

  • #1
Hoi!

Wij gaan onze houten vloer verven maar heb nog geen idee welke verf je daar het beste voor kunt gebruiken. Ons budget is klein en dus kan het geen enorm dure verf worden... Heeft iemand een tip voor goede maar ook niet zo'n dure vloerverf?

alvast dankjewel voor de reactie!
Mariek
 

Grijs

  • #2
Dag Mariek,

Als je de vloer transparant wil lakken is de (watergedragen) vloerlak van de ***** een goede keuze. Deze kwam uit een goed uit een consumentenbondtest en kost €10,40 (omgerekend) per liter.

Als je de vloer dekkend wil schilderen is het beste te kiezen voor een lak met extra krasbestendigheid (vermeld op het etiket).

Grijs


Winkelnaam verwijderd, mod.
 

EGeen

  • #3
Ga naar een speciaalzaak, deze kunnen u wel informeren en hebben wellicht ook nog wel een partijproduct staan. (speciaal wil nog niet altijd zeggen duur)

Wat betreft dhr Grijs: erg gevaarlijk om te zeggen dat extra krasbestendigheid op de vloer kan!.. dit is namelijk totaal niet waar, vooral de dhz-merken zetten deze kreten namelijk te pas en te onpas op de blikken.

Een 1 component polyurethaan lak zou het mooiste zijn. Deze zijn er in verschillende kwaliteiten en soorten(transp/dekkend) en hoeven niet altijd duur te zijn.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Gebruik een goede verf, heb je veel meer plezier van dan van goedkoop spul. Dat slijt eraf en dan kan alles opnieuw. Bovendien lop je de verfschilvers door je hele huis heen (blijven onder rubberen schoenzolen plakken).

Ik heb bij een schildersbedrijf 1.000 euro betaald voor 200 m2 vloerdelen. Dit was 2 maal grondlak en 2 maal aflak. Reken dus maar uit hoeveel je kwijt bent voor het oppervlak wat jullie hebben.

Deze lak is kneiterhard (wordt ook wel voor boten gebruikt) en was bijzonder snel droog (uur of 6).
 

Grijs

  • #5
Voor de meneer zonder naam:
Speciaalzaken zijn over het algemeen een stuk duurder, terwijl hier toch gevraagd werd naar een goedkopere optie.
Het is helemaal niet nodig hele dure lak te kopen. Ik heb prima resultaten behaald met 'gewone', maar extra krasbestendige lak.
Deze zijn een stuk voordeliger dan zogenaamde speciale vloerlakken, terwijl de kwaliteit vaak net zo goed is. Graag verwijs ik wederom naar de vloerlak-consumentengids-test, die met een zoek-machine snel gevonden is.

In de verfbranche bestaat zoiets als segmentdenken. Duurdere lak voor mensen die denken dat je dan ook een veel beter product koopt.

Verder:
De verf die je gebruikt moet niet veel harder zijn dan de houten vloer zelf, anders kan het niet 'meeveren'
 

EGeen

  • #6
Excusses maar zit nu al tien jaar in de verfhandel en toevallig heb ik een opleiding als marketeer dus tjah het "segmentdenken" van jou ben ik bekend mee maar deze pet gaat natuurlijk nooit altijd op. :roll:

Een consumentengidsje is leuk, maar zelfs daarin heb ik al eens fouten in ontdekt. Een specialist heeft ook goedkopere artikelen, als u denkt dat deze altijd duurder zijn moet u eens zo'n zaak binnenstappen. En natuurlijk er zijn altijd winkels die duur zijn, maar om alles over één kam te scheren is overdreven. :wink:

Neem een "krasvaste"lak van een sommige dhz-merken en u zult merken dat deze niet veel sterker zijn dan een normale lak. Polyurethaan is een bestanddeel van een verf. En jah, zelfs die stofjes zitten soms in DHZ artikelen! :lol:
 

EGeen

  • #7
On topic:

Er zit verschil in met de behandeling tussen verschillende producten. En inderdaad heeft Dhr/Mevr. Grijs gelijk dat niet altijd de duurdere het beste zijn. Maar hier kan wel degelijk verschil tussen zitten.

Wat voor materiaal is uw ondergrond?
Wat heeft er eerst voor product op gezeten?
Wilt u dekkend of transparant overschilderen?
 

Grijs

  • #8
Geheel off-topic, maar wel behorend op een forum als deze, met dit soort antwoorden:

Als je zolang in de verfhandel werkt (dat was te verwachten), is het niet zo onafhankelijk om mensen naar de speciaalzaak te sturen.

(Ik heb overigens niets tegen speciaalzaken en de mensen die hier werken beschikken over een schat van informatie en dienen gesteund te worden met aankopen, ten opzichte van de grote bouwmarkten).

Maar gewerkt hebben in de verfhandel een leeg argument en dient eerder kritisch bekeken te worden, dan als leidraad te dienen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Heren Heren! Het "moddergooien" is voorbehouden aan politici voor 9 juni aanstaande. Die mevrouw is zo geschrokken dat ze niet meer reageert!

Deze mevrouw wil met een kleine beurs een goed resultaat bereiken.

Wat moet zij dus doen? Zeer veel aandacht aan een juiste ondergrond voorbehandeling besteden zodat een kwalitatief wat mindere verf aanvaardbare resultaten geeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu