Welke schroevendraaier heb ik nodig?

SanderNEC

  • #1
Ik heb speciaal hiervoor een account aangemaakt op dit forum, jullie zullen meer verstand hebben van klussen dan ik, vandaar. Ik ben een beetje aan het verbouwen geweest in mijn kamer en nu moet de TV-beugel, waar de TV aan vast gehangen wordt, een stukje naar beneden worden gehangen. Het probleem is alleen, ik krijg de beugel niet van de wand af. Er zitten twee rare schroeven in waar ik (blijkbaar) geen schroevendraaier voor heb. Ik heb er foto's van gemaakt, misschien weten jullie welke schroeven dit zijn en welke schroevendraaier ik hier voor nodig heb.

Groet,
Sander


 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Torx?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb de foto s in een fotoprogramma donkerder gemaakt, lichter gemaakt, verscherpt, maar er is niets (met zekerheid) van te maken. Komt denk ik door de flits.

Het lijkt voor mij het meest op imbus, maar torx zou inderdaad ook kunnen. Heb je imbus sleutels? Anders even een compleet bitset halen, de eenvoudige sets zijn bij de bouwmarkten niet eens zo duur en het komt altijd van pas.

Voor vormen van schroefkoppen en bijbehorende bits zou je ook eens hier Schroefkoppen en bits, een overzicht kunnen kijken.
 

Tiho

  • #4
Inbus.
 

Vdbroek81

  • #5
Volgens mij is het een stukgedraaide kruiskop. Ik zou ze er uit boren of gleufje in de kop slijpen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Torx! :P
 

Poster

  • #7
De onderste foto is nog het duidelijkst, en lijkt dus op een torx.
Anders kunt u misschien met een waterpomptang, op de platte zijkant grip krijgen, achterplaatje even aftapen i.v.m. beschadiging
 

@rie

Specialist Elektra
  • #8
Even een kleine tip.
Als je een macro foto maakt met flits dan is de foto vaak overbelicht. Als je nu een wit velletje papier voor je flitser houdt dan is de foto vaak wel goed belicht.
Probeer maar eens.

Als er een zeskant in je schroef zit is het imbus, als er een stervorm inzit dan is het torx
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
@ Poster
Je krijgt daar nooit geen waterpomp tang opgezet in dat gat.
Zelfs een punt tang zal nog moeilijk zijn.

Mochten de schroeven helemaal dol zijn, dan kun je altijd nog een setje gaan halen, waarmee je dolgedraaide schroeven er zo me uit kunt draaien.
Kost nog geen 3 €

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu