Welke kleine asbeststofzuiger?

Sjaak-6

  • #1
Ik zoek een nieuwe asbeststofzuiger, liefst zo klein mogelijk. Welk product is daarvoor aan te raden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een asbeststofzuiger?


Zo'n stofzuiger is een professionele machine, daarvoor kunt u terecht bij de vakhandel.
 

Sjaak-6

  • #3
Bedankt voor je weblink. Is er iemand die een specifiek type klein asbeststofzuiger kan aanbevelen? Of is er iemand die daar reviews of een test over kent?

En geldt er voor asbeststofzuigers een overheidskeurmerk?
 

Gulsever

  • #4
Je kunt de stofzuiger ook huren bij de specialist, als je wilt kopen dan zou ik even op internet kijken. Er zijn een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn. Niet dat het me aangaat, maar wat wil je hier uiteindelijk mee gaan doen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
We doen hier niet aan product reviews of aanbevelingen. Lees de forumregels even.
 

Sjaak-6

  • #6
Gulsever,

Ik vind het gewoon prettig om een kleine stofzuiger te hebben die asbest aankan. Want je weet soms niet, of je met asbest te maken hebt of niet. Want asbestvezels kunnen uit veel bouwmaterialen en andere producten vrijkomen.

Het huren van een asbeststofzuiger doe ik liever niet, want wie garandeert me dat een gehuurde asbeststofzuiger geen asbestvezels lekt? Bovendien denk ik dat huren relatief duur is.
 

Gulsever

  • #7
Sjaak als het voor klussen thuis is, dan is het handig, maar ben je aan het klussen buiten de deur, dan zou ik eerst een onderzoek laten doen voordat je gaat "klussen".
Gebouwen na 1994 bevatten geen asbest meer (theoretisch). IN woningen zijn een beperkt aantal asbesthoudende materialen toegepast. Dit zijn de bekende toepassingen zoals, zeil, sandwichpanelen, asbestcementbuizen/leidingen, dakbeschot, hitteschild etc. Je mag als particulier maximaal 35 m2 geschroefd plaatmateriaal en niet gelijmd zeil verwijderen. Alle overige is verboden, je kunt er behoorlijke boetes krijgen als ze er achter komen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #8
Be.. cl..n stofzuigers is en van de kleinste stofzuigers en betaalbaar
 

Sjaak-6

  • #9
Bedankt GDelea.


Gulsever,

Het is gewoon voor thuis. Ik ken de risico's van asbest. Bedankt voor je adviezen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Dit is de verkeerde benadering. Laat een asbestinventarisatie uitvoeren als je twijfels hebt over de aanwezigheid van asbest.

Het is niet zo simpel om een asbeststofzuiger te gebruiken. De machine moet in zijn geheel als asbesthoudend worden behandeld en de inhoud al helemaal. Dit is voor een particulier geen optie.

Nat afnemen van de omgeving kan na het verwijderen van kleine onderdelen (die een particulier mag verwijderen), maar het afvalwater en doek/spons moet ook als asbesthoudend worden afgevoerd.
 

Sjaak-6

  • #11
Bedankt voor je informatie. Ik ben van die zaken uitgebreid op de hoogte. En ik doe zeker geen gevaarlijke of illegale dingen op het gebied van asbest. Maar ik zoek nog steeds een kleine asbeststofzuiger. Om dat een verkeerde benadering te noemen, vind ik niet terecht, want je kent mijn situatie niet.
 

Kluszot

  • #12
Een gewone asbestinventarisatie is ook niet altijd 100%
Ze nemen dan echt geen monsters overal van om te testen.
Ze schrijven dan dingen op waar eventueel asbest in kan zitten.
Daar valt dan ook bv stopverf en dergelijke onder waar waarschijnlijk ooit asbest in heeft gezeten maar niet in alle stopverf.
Of een zeil dat er verdacht uit ziet maar niet in al het zeil op de vloer zat asbest.

Wil je een echte goede asbestinventarisatie met geteste monsters van alle asbest verdachte materialen, dan ben je een flinke duit geld kwijt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #13
In een asbestinventarisatie is het verplicht om van alle verdachte materialen monsters te nemen. Normaal gesproken is dit een uitstekende manier om er zeker van te zijn waar het allemaal in zit. Uiteraard moet je wel de juiste opdracht geven.

Het is trouwens eenvoudig om via google de juiste stofzuiger te vinden. We geven hier geen productadvies en het is ook niet als "doehetzelf" aan te merken. Dus verder dan dit ga ik niet.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu