Welk oplegslot?

Tjeempie

  • #1
Ik heb een nieuw oplegslot gekocht maar aan de buitenkant blijkt het een andere vorm te hebben dan het oorspronkelijke slot. Namelijk rond in plaats van met een lipje. Dat lijkt me niet erg mooi staan, als je de vorm van het oude slot nog ziet zitten. Die oude kan ik nergens vinden, alles schijnt tegenwoordig rond te zijn. Heeft iemand een tip?



 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou er gewoon een grotere, deugdelijke slotplaat op monteren in plaats van dit vrij povere plaatje. Dat ook nog eens eenvoudig van buitenaf eraf te schroeven is.

Een slotplaat die de cylinder zodanig 'bedekt', dat het niet mogelijk is deze eruit te trekken. Dat is hier wel heel eenvoudig:, plaatje araf, griptang op de cylinder en wrikken maar.

Hopelijk is je nieuwe slot van een betere kwaliteit, dit lijkt nergens op. Daar hebben inbrekers geen enkele moeite mee.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Die oude cilinder en slot is nu binnen 3 seconden open te maken.
De cilinder mag aan de buitenkant niet uit de afdekplaat steken.
Ook moet de afsluitplaat van binnen uit vastgeschroefd zijn.
Er zijn daar gewoon langwerpige veiligheids afdekplaatjes voor verkrijgbaar.
 

Tjeempie

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Kan ik een nieuw oplegslot combineren met een aparte veiligheidsplaat aan de buitenkant? Dan gebruik ik dus niet de meegeleverde 'rozet'?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Die koop je als set. Omdat er geen binnenschild gebruikt wordt bij oplegsloten kan je geen standaard rozet gebruiken. De plaats van de boutgaten moet op elkaar afgestemd zijn.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Je weet dat je het slot op z'n kop hebt gemonteerd? Dwz een slot voor een rechtsdraaiende deur gemonteerd op een deur die naar links draait? Want enkel de cilinder omdraaien werkt bij dit slot niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu