WC pot gebroken en vervangen huurhuis

Jdekker81

  • #1
Hallo,

De wc-pot bij mij thuis is gebroken. Er zat al een kleine scheur in toen ik er kwam wonen 5 jaar terug en vorige week brak een groot deel van de pot af (had ik maar gelijk geklaagd over die scheur). De woningbouw zegt nu dat dat mijn eigen verantwoordelijkheid is, dus ik hoop hier handige tips te krijgen.

Bijgevoegd twee foto's van de huidige situatie.



Het is een oude pot. Het lijkt of de afvoer in de achterwand bevestigd is, dus een hangend toilet lijkt me mooier en mogelijk?
Wat heb ik nodig en waar te beginnen?

Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ben je van plan daar lang te blijven wonen?
Kan je gezeur krijgen met de woningbouw als je de situatie verandert en dat ze kunnen eisen dat je de boel weer in originele toestand terugbrengt als je gaat verhuizen? Zo ja dan gewoon een goedkope pot kopen (aanduiding pk gebruiken bij het zoeken, dat staat voor achteraansluiting)

Als het allemaal geen probleem is bij verhuizen dan heb je een complete set nodig voor een hangend toilet en materiaal om een wandje te maken. Dat kan met hout of met blokken.

Daar is al een heleboel over geschreven op Klusidee.
 

Jdekker81

  • #3
Dank voor je snelle reactie.
Ik wil hier nog wel een tijd blijven wonen. Ik denk niet dat ik er problemen mee krijg aangezien de toilet erg gedateerd is en de woningbouw niet weet hoe de staat nu is, behalve een kapotte pot.
Hangend zou de boel een stuk knapper maken. Ik ben best handig, maar benieuwd wat een kostenplaatje voor het geheel zou zijn. Enig idee ?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Sorry, maar kostenramingen doen we hier niet aan. Maar zoek even rond op internet en je hebt al een basis voor de materialen.
 

Jdekker81

  • #5
Snap ik. Geen probleem.
Ik heb tweedehands een inbouwreservoir gezien van Brilliant voor een goede prijs. Echter geen idee of daar elke hangende pot op gemonteerd kan worden? De verkoper weet het niet. Jij enig idee of die universeel zijn?
Bedankt
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Zonder het merk te beoordelen, een 2ehands reservoir? Die moet dan wel gratis zijn, en dan nog zou ik m niet snel inbouwen. Op de totale kosten van een toiletrenovatie is het reservoir maar een heel klein deel, en mocht er iets mis mee zijn heb je een mega probleem.
 

Jdekker81

  • #7
Dank Hessie.
Wel het reservoir is tweedehands, maar nieuw in doos
Dat is wel oke toch of zou je dat ook afraden? 40 euro..
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Ik zie een reservoir uit de doos, van een merk waarbij je lastig onderdelen krijgt, waarvan je moet hopen dat ie compleet is, en je de geschiedenis niet weet.

Ieder zijn keuze, maar ik deed het niet. Zie ook mijn onderschrift :wink:
 

Jdekker81

  • #9
Bedankt.
Ja ik heb een huurhuis en beperkt budget helaas. Kan dan misschien maar beter voor een saaie staande lelijke pot gaan :)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #10
Die keuze is aan jou natuurlijk. Een nieuwe pot op de bestaande leidingen is natuurlijk aanzienlijk voordeliger dan een complete verbouwing. Ik wil je alleen behoeden voor een teleurstelling, doordat het geheel veel duurder uitpakt dan je dacht.

Reken je even mee: Aanpassing riool - aanpassing waterleiding (geen knel want wordt weggewerkt, dus mannetje inhuren of kunnen solderen) - reservoir - bedieningspaneel - pot - multiplex om reservoir te bekleden - tegellijm - tegels (doe je direct het hele toilet, das wel zo mooi) - voegmortel - kit - en natuurlijk diverse gereedschappen die je nog niet hebt om dit uit te voeren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
Bedenk ook, dat als je een inbouwreservoir met wandcloset gaat plaatsen, dat je ook de afvoer moet verleggen/verhakken
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #12
Een huurhuis en de toiletpot is je eigen verantwoordelijkheid?????

Vreemd verhaal parkeer je huur even op een aparte rekening en pak ze ff aan sanitair hoort gewoon bij het onderhoud van de woning hoor.

John
 

Jdekker81

  • #13
Dank allen voor de nuttige reacties.
@john, de woningbouw geeft aan dat dat onder eigen verantwoordelijkheid valt. Ik heb wat rondgegoogled en dat lijkt inderdaad het geval helaas.. Heb jij daar andere ervaringen mee?
 

CV__

  • #14

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu