WC afvoer 13 cm verplaatsen

Sjaak14

  • #1
Beste klussers,
Het onderwerp is vaker ter sprake geweest maar de situatie is nu net weer iets anders.

Bij het vervangen van een staande pot voor een inbouw moet de afvoer 13 cm naar de muur toe worden verplaatst. Er is wel een kruipruimte maar deze zit bijna vol zand. Ik zal dus van bovenaf moeten werken, daar ik mezelf niet de kruipruimte zie leegscheppen.

Het liefst wil ik geen verstelbare Abu sprongbocht gebruiken ivm verstoppingsrisico (bochten zijn erg smal van die dingen). Een dergelijke sprongbocht zou ik gebruiken bijv. in een flat waar je maar beperkte toegang tot de vloer hebt. In mijn situatie is het stuk al uit de vloer gehakt. Zie foto. De huige afvoer bestaat uit een 18cm lang pvc buis van 110 mm wat in een T-stuk zit gelijmd, waar ook de afvoer van het fontijntje in uitmondt.

Wat is de meest eenvoudige oplossing? Ik zit te denken aan een S-bocht waarmee ik die 13 cm kan overbuggen. Maar bestaat er wel zoiets? Ik kan niets vinden wat er op lijkt.

met twee bochten van 45 graden steekt het te ver uit de vloer en kom ik overigens ook niet uit op de gewenste afstand.

Wie heeft de gouden tip?





 

Densch

  • #2
Misschien de inbouw verder van de muur af plaatsen of bochten van 22,5 graden???
 

Sjaak14

  • #3
Verder van de muur is helaas geen optie. Het hok is slechts 125 x 90 cm. Bij inbouw verder van de muur zit je straks met de neus tegen de deur. :)

Als 2x 45 graden niet past gaat 4x 22,5 helemaal niet passen toch?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zijn ook bochten van 15 graden.
 

Marcn88

  • #5
Maar als je nu een bocht 110 45graden mof mof neemt en een dezelfde alleen mof spie dan verspring je precies 11 cm bij volledig in mekaar lijmen als je ze niet volledig in mekaar steekt heb je toch je 13 cm en kwa hoogte kun je de totale lengte van 18cm toch precies zoveel inkorten dat je bovenkant bocht gelijk zit met de vloer
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
De buis die nu in het T-stuk gelijmd zit, er uit halen.
Die kun je er uit stoken, met bv een verffoin.

Gebruik dan 2 45" bochten mof/spie met manchet (rubber).
De ene lijm je weer vast in het T-stuk in de vloer, en de andere steek je daar weer in.
Even de rubbers insmeren met vasaline of afwasmiddel, zodat die er goed in gaan.

Dan zet je een stukje buis met een overschuifmof weer in de 45"bocht, en daar komt dan de zwarte verloop van 110-90 in van het reservoir.
In die verloop komt dan weer de zwarte 90"bocht van de pot aansluiting.
 

Sjaak14

  • #7
Marcn88, bedankt voor je reactie.

De lijm moffen 45 graden mof-mof en mof-spie heb ik hier liggen. Die verspringt maar echt 8 a 9 cm.

Met 2x mof-mof van de reguliere bouwmarkten (merk Martens) verspringt het exact 13 cm maar zit de lengte op 23 cm, waardoor een deel van de bocht uit de vloer steekt.

Ten einde raad vandaag naar een pvc specialist gereden. Daar hadden ze tot mijn verbazing 45 graden bochten liggen die iets beschaafder in omvang zijn. ( ik dacht altijd dat die dingen een universele formaat hadden)

Van de manchet uitvoeringen zijn o.a de moffen 1,5 cm korter dan die lompe dingen van de bouwmarkt. Met 2x mof-mof manchet is het gelukt om 13,5 cm te verspringen waarbij de lengte op 19 cm komt. (de manchet mof die uit de vloer moet steken niet meegerekend)

Hij steekt dus wel heel iets uit maar met met een kleine ophoging van de vloer door het nieuw tegelwerk, zal dat wel goed komen. :D

Soms loont het dus om iets verder te kijken dan de standaard bouwmarkten, die blijkbaar allemaal dezelfde merken/formaten in hun assortiment hebben.
 

Sjaak14

  • #8
@ Peter, bedankt! Ik wist niet dat je een buis uit een gelijmde mof kon stoken. Zo was het dus ook gelukt! Weer wat geleerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu