Watertoevoer slang blijft lekken

Henry70

  • #1
Hallo,

De watertoevoer slang van de vaatwasser blijft lekken,heb in de slang een nieuw rubber geplaatst, als ik hem vast draai blijft het druppelen. Ik draai hem met de hand zo vast mogelijk. Heb ook al een nieuwe toevoerslang van de gamma geprobeerd, ook hier blijft het druppelen. Hoe moet ik het rubber plaatsen in de slang van de gamma ? in de aansluiting zie ik een witte spruit zitten die niet vlak is bij mijn oude slang was deze spruit wel vlak. Moet het rubber om die witte spruit heen?

Mvg Henry
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wij zien niet wat u ziet, glazen bol is ter reparatie.

Mogelijk kan u een paar foto's posten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En indien het dezelfde vaatwasser betreft als in je topic van juni 2017, de Bosch SMV84M10EU/65, dan begrijp ik niet hoe je daarin een toevoerslang uit een bouwmarkt zou kunnen gebruiken.

De originele slang heeft namelijk een aquastop. Dat is in deze vaatwasser het enige ventiel dat de watertoevoer opent en sluit. Met een slang uit de bouwmarkt blijft het water de machine in stromen, zelfs als je hem helemaal uitzet. Lijkt me niet echt de bedoeling. :?

Indien het niet dezelfde vaatwasser is geef dan aub. het merk en typenummer / E-nummer aan.
 

Henry70

  • #4
Het gaat nu om een nieuwe vaatwasser, de SMV84M10EU/65 is er niet meer. Sinds een paar dagen hebben we een Beko Beko DIN26420 daarbij zat geen water toevoerslang geleverd. Heb de oude slang met nieuwe rubbers geprobeerd
, en een nieuwe slang, het blijft druppelen, Hier zijn foto's om het duidelijker te maken. Kunnen jullie vertellen hoe het rubbber hoort te zitten?




 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Zoals op de onderste foto zit het rubber goed.
Alleen dat is het deel dat je op de wasmachine schroeft.
Wil je dat op die slang en ventiel van de bovenste foto aansluiten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
De slang van de oude vaatwasser zou je, als ik de explosietekening van de SMV84M10EU/65 goed begrepen heb, helemaal niet voor deze vaatwasser kunnen gebruiken. Want daar zou een elektrische waterstop in zitten. Die werkt volgens mij alleen in combinatie met de oude vaatwasser.

Vreemd dat er niet eens een toevoerslang bij de nieuwe vaatwasser zit. Heb ik nog nooit van gehoord. Ik heb ook even de gebruiksaanwijzing bij Beko opgehaald en vind daarin deze tekst:
"Gebruik geen oude of gebruikte watertoevoerslang op het nieuwe product. Gebruik de nieuwe watertoevoerslang die bij het product wordt geleverd."

Maar goed, die kant van de (vermoedelijk universele slang uit een bouwmarkt) die je op de (tweede en derde) foto laat zien hoort niet aan de kraan te zitten, maar aan de achterkant van een wasmachine. Of ie ook aan deze vaatwasser past weet ik niet, kan ik niet zien. Zoals gezegd hoort er bij de vaatwasser een passende slang te zitten.

In elk geval hoort aan de kraan geen haakse aansluiting te zitten, die gaat de zaak scheef trekken en blijft dan lekken. Aan de kraan hoort het recht doorlopende aansluitstuk te zitten. Met afdichtingsring inderdaad.

Edit: Frank was me inmiddels voor. :wink:
 

Henry70

  • #7
Op de bovenste foto zie je de toevoerslang en het waterslot wat naar de vaatwasser gaat. Het haakse stuk wordt op het waterslot gedraaid, zo heeft het altijd gezeten, de extra slang is nodig. Bedankt voor de tip dat deze volgens de fabrikant origineel moet zijn.

Kees wat jij schrijft over de 2 foto's hierboven klopt, de haakse koppeling komt ook aan de vaatwasser, dus aan het waterslot zoals op de 1e foto
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je zegt dat er geen slang bij de vaatwasser zit en gebruikt de oude slang van je vorige vaatwasser? Daaraan sluit je dan de slang van de bouwmarkt aan? Dus als een soort verlengslang? Zo lees ik het, sorry als ik het verkeerd begrijp.

En dan gaat dat lekken, nee dat lijkt me niet verbazingwekkend.

Hier stopt het voor mij, misschien iemand anders?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Ik ben ook gelost.
Een nieuwe machine zonder slang en "zo heeft het altijd gezeten" En hoe gaat dat waterslot bediend worden dan?
 

Henry70

  • #10
Ik bedoel het heeft altijd zo aangesloten gezeten met een tussen slang (van waterslot naar kraan) Bij het nieuwe machine zat geen tussen slang, ik schreef eerder dat ik de oude slang geprobeerd heb en een nieuwe slang van de gamma
 

Henry70

  • #11
Weer aan mekaar gemaakt maar weer druppels

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #12
Ik vermoed dat je koppelstuk te kort is, en de rubbers dus niet of nauwelijks worden ingedrukt. Haal maar eens een messing 3/4 dubbele nippel.
 

Henry70

  • #13
Nee dat denk ik niet, heb ook een rubber kapot gedraait
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #14
Dan zit het gewoon VEEL te vast. Dan heb je gegarandeerd lekkage.
 

Henry70

  • #15
Daarna heb ik hem met een nieuwe rubber met de hand perfect aan gedraaid. De nieuwe slang van de gamma lekt ook.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #16

Verbeeld ik het me nou of is dat stuk zwarte schroefdraad taps?
En waar komt dat vandaan?
Zoiets zit normaal nooit boven een waterslot.
Heb je dat er zelf aangeknutseld?
 

Henry70

  • #17
Dat is zwarte schroefdraad ,gewoon origineel.Het lijkt taps op de foto maar het is het niet. Bij mijn vorige machine zat er ook schroefdraad aan het waterslot niks mis mee. Volgens mij zit het waterslot alleen bij wasmachines bij de kraan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #18
Ok, maar een wasmachinekraan heeft buitenschroefdraad en daar zou je dit waterslot dus nooit op kunnen draaien.
 

Henry70

  • #19
Het gaat hier om een vaatwasser, deze hebben vaak ook verlenging van de slang nodig door keuken indeling. Vandaar denk ik die extra slang.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #20
Nou misschien moet je even beide slangen met beide uiteindes in beeld brengen en de aansluiting van de vaatwasser en de kraan.
Misschien komen we er dan wel uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu