Waterslag in meterkast

Klusvrouwtje84

  • #1
Wij hebben sinds kort erge overlast van knallen in de leiding bij het dichtdraaien van kranen, wc' s, vaatwasser en wasmachine.
De knal is alleen in de meterkast hoorbaar bij de watermeter (lijkt ook uit de watermeter te komen). Het maakt niet uit op welke verdieping ik de kraan gebruik.
Leidingwerk zit goed vast heb ik gecontroleerd. Ik heb inmiddels de hoofdkraan al dichter gedraaid. Maar ondanks dat blijft het hoorbaar. Het is alleen niet hoorbaar als ik hem bijna dicht heb staan. Ik doe dat niet omdat ik niet weet of mn ketel en ander apparatuur dat wel leuk vind en het douchen is dan niet fijn.
Als ik de kraan na de hoofdkraan bijna dicht draai blijf je de klappen nog gewoon horen. Al komt er bijna geen water uit de kraan. Ook hoor ik af en toe geklap terwijl er geen water wordt gebruikt (zat toevallig bij de meter toen ik het hoorde).
Het rare is als er elders water wordt getapt (al is het een klein beetje) en je doet 1 van de kranen dicht dan hoor je het niet.
Bij de watermeter en bij de wasmachine zitten waterdempemers. Die bij de watermeter heeft het geluid al weten te reduceren maar nog blijft het vervelend.
Voordat ik een loodgieter inschakel iemand een idee. Ik dacht zelf aan de keerklep... De watermeter is 8 jaar oud.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De keerklep is in de watermeter al aanwezig waardoor de knallen ook vaak ontstaan.

Het kan aan de watermeter liggen maar dat is geen garantie dat het ook zo is.

Neem contact op met het waterleidingbedrijf wat bij u het water levert en overleg de situatie en kijk wat er mogelijk is.

Met Vr Gr
 

Roykes

  • #3
Je kan ook altijd een waterslagdemper na je watermeter demonteren. maar ook die is geen garantie dat het weg is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4

Roykes

  • #5
Sorry, te snel gelezen.

Hoelang zit de demper er al tussen? Naar mate de tijd verstrijkt willen deze nog wel eens kapot gaan door kalk o.i.d
 

Klusvrouwtje84

  • #6
De demper tussen de watermeter zit er nog geen maand. Bij de wasmachine zit er 3 jaar. Bij de vaatwasser heb ik er geen. Daarbij hoor ik geen bonk in de leiding alleen een knal in de watermeter zelf.
Nogmaals ik blijf het raar vinden dat als ik een andere kraan zachtjes heb open staan en ik gebruik nog een kraan dan hoor ik dus niks bij het dichtdoen hoe hard ik dat ook doe.
 

Roykes

  • #7
Als je ergens een kraan open zet is het logisch dat je dan geen gebonk hoort, de drukschommeling die ontstaat door het hard dichtzetten van een kraan kan dan weg via de openstaande kraan.
 

Klusvrouwtje84

  • #8
Oké das duidelijk. Beetje blonde reactie van mij! ☺
 

Klusvrouwtje84

  • #9
Ik heb even een filmpje gemaakt van wat ik telkens hoor en via een privelink YouTube gezet. Het filmpje heb ik ingekort.
Dit filmpje heb ik gemaakt als de wc wordt doorgespoeld.
Zoals je ziet staat hier de hoofdkraan niet helemaal open. Omdat ik nu nog als de keukenkraan gebruik de knallen enigszins kan reguleren.
Hopelijk is dit toegestaan. Het is alleen even gemaakt om een indruk te geven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Als ik een gokje mag wagen komt de klap wel degelijk bij de terugslagklep van de watermeter vandaan.
Neem contact op met de netbeheerder en leg het probleem voor, zij komen dan kijken of het inderdaad aan de meter ligt.
 

Klusvrouwtje84

  • #11
Jan bedankt op jou gokje durfde ik het ook te wagen. Het was inderdaad de keerklep Ik heb inmiddels een stil huis geen knallen meer in de meterkast!
 
  • Like
Waarderingen: Annero

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu