Water relais (electronisch schakelen van kraan)

Bugboy

  • #1
Ik wil graag een bidetdouche maken die zo min mogelijk opvalt. De temperatuur mag constant zijn en de druk ook. Op de bidetdouche zit een schakelaar om water aan/uit te zetten.

De CV ketel zit precies achter de muur van het toilet, dus snel aanvoeren van warm water is geen probleem. Ik zat te denken om een mengkraantje naast de CV ketel te plaatsen om de temperatuur te regelen. Dan gaat de mengbuis door de muur naar de bidetdouche.

Dat zou goed moeten werken, maar vrijwel alle bidetdouches hebben een schakelaar die niet geschikt is om 24/7 onder druk te staan. Ik moet dus de toevoer anders regelen. Liefst heb ik geen extra kraan nodig die in het zicht zit.

Nu vroeg ik mij af of er een electronisch geschakelde kraan bestaat. Dus spanning erop en de kraan is open en als de spanning er af gaat, dan gaat die weer dicht. Die koppel ik met de electronische afzuiging en dan heb ik een goede oplossing.

Ik weet alleen niet hoe zo'n electrisch geschakelde kraan werkt. Ik bedoel dus een soort van relais, maar in plaats dat die stroom schakelt moet die de waterstraal regelen. Weet iemand raad (of heeft een andere handige optie)?
 

Bugboy

  • #2
Wat ook een mooie optie is om een houder te gebruiken die automatisch de kraan afschakelt als de douche terug in de houder wordt gezet (zie onderstaand plaatje in figuur 2)

Het nadeel van deze houder is dat je een slang nodig hebt voor de aanvoer en die heb ik liever rechtstreeks uit de muur. Weet iemand waar ik zoiets zou kunnen krijgen?

Ik weet dat zo'n ding een wandaansluitbocht met houder heet, maar ik zoek er dus eentje met een automatische stop...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Je zoekt dus een elektrisch bedient ventiel.

een waterklep
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu