Wasmachine (Bauknecht Stuttgart 1409 NL) draait niet meer

Gwenk

  • #1
Hallo allemaal,

Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen. Onze wasmachine draait niet meer. Hij lijkt het wel te proberen en maakt dan een piepend geluidje, maar draait niet rond. Centrifugeren gaat wel. Een haast lege machine lukt wel. Als de machine uit is, kan ik de trommel ook vrij goed ronddraaien.
Het probleem deed zich voor het eerst voor tijdens een wel erg volle machine.
Een tijd geleden pompte hij niet meer af, toen opengedraaid en een onderbroek tussen trommel en de rest uitgehaald. Intussen ging het een redelijke tijd goed.
We dachten dat het de koolborstels waren: machine uit elkaar gehaald, blijft nog ongeveer anderhalve centimeter over. De veertjes lijken ook goed terug te veren. Bij gebrek aan andere inspiratie de machine terug in elkaar gezet en toch nog eens geprobeerd: het begon goed, maar na een tijd draaide de machine niet meer.
Is koolborstels vervangen de beste keuze, of is er andere inspiratie? Als het met die koolborstels opgelost is, kunnen we weer even verder, maar de machine is ook al 12 jaar oud. Anderzijds begint de kost van de wasserij ook wel op te lopen...
Bedankt alvast!

Edit: nog even de code erbij: 8583 513 12 001 (en er staat ook nog 31 0238 82 0074)
 

Gwenk

  • #2
Hallo,
Niemand die ons kan adviseren of we best die koolborstels veranderen of eerder iets anders moeten proberen?
Alvast bedankt!
Gwendolyn
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #3
Uiteinde van koolborstels glimmen deze of zijn ze dof?
 

Gwenk

  • #4
Ze waren bij nader inzien gewoon echt wel kort (denk maar een kleine centimer). Zijn intussen vervangen, wij vol goede hoop maar..... nog steeds hetzelfde :roll: : trommel draait even, begint dan te piepen. Maar snel stopgezet en proberen te centrifugeren zodat de was niet loodzwaar naar de wasserij moet. Gaf bij het centrifugeren weer het gepiep en draaide niet rond.

Dus: wat nu? Toch iets met de koolborstels die niet goed zitten? Nog een ander probleem? Vakman laten komen? Machine vervangen? :?
 

Gwenk

  • #5
De machine eens opengedraaid om aan de binnenkant te zien wat er gebeurt. Centrifugeren met een lege of bijna lege trommel gaat wel. Is ie enigszins gevuld lijkt ie vaak niet op gang te geraken, geeft dan een piepend geluid.
Op de filmpjes met youtube link hieronder hoor je het, en zie je wel draaien, maar draait de middelste schroef niet mee. Dit geeft dan een slepend, piepend geluid; is zodra het wat zwaarder wordt. Verder vastzetten van de schroef lukt niet.


Wie helpt ons voort?
 

Gwenk

  • #6
Geldrop schreef:
Uiteinde van koolborstels glimmen deze of zijn ze dof?
Sorry, heb hier nog niet op geantwoord. Is het de moeite dat ik ze terug zoek om te kijken, of geven de filmpjes en de vorige post genoeg info?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu