Wasmachinaansluiting in badkamer zonder groep

RobvanB

  • #1
Goedemiddag, heb op dit forum al heel veel informatie kunnen vinden de afgelopen jaren (waarvoor bedankt) en het is dus nog niet nodig geweest zelf een vraag te stellen, maar nu kon ik toch geen uitsluitsel vinden voor onze situatie:

In onze badkamer is er wel plaats en afvoer ingeruimd voor een wasmachine, maar er is geen WCD of trekschakelaar voorhanden.
We willen er graag wel een trekschakelaar hebben om nu eindelijk eens van die verlengkabel af te kunnen. Mijn idee was daarom het volgende:

Uit het stopcontact van de woonkamer (direct grenzend aan de badkamer) kabels doortrekken naar de badkamer
en daar een trekschakelaar op aansluiten (uiteraard in de daarvoor benodigde leidingen). Helaas is het stopcontact in de woonkamer niet geaard (wel zijn alle groepen in huis voorzien van een aardlekschakelaar).

Daarom dacht ik de aarde vanuit de trekschakelaar met een aardklem op de boven de wasmachine hangende radiator aan te sluiten. De waterleidingen zijn gewoon van koper.

De wasmachine staat overigens op 180cm afstand van de douche. Qua hoeveelheid Ampere (icm de rest van de apparatuur in de groep van de woonkamer) en de soort aardlekschakelaar had ik gezien dat het in ieder geval geen problemen oplevert.

We wonen in een sociale huurwoning die op de nominatie staat om binnen een paar jaar gerenoveerd te worden. Het is nog niet bekend wanneer dat precies is, maar het maakt wel dat het installeren van een nieuwe groep een erg dure aangelegenheid is voor ons, vooral omdat we dus niet weten voor hoe lang dit zal zijn.

Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
1 verlengsnoer in badkamer is levensgevaarlijk.
2 aarden via vreemdgeleidende delen is niet toegestaan, ivm het niet kunnen garanderen van de geleiding.
3 een wasmachine hoort een eigen groep te hebben tpv de opstelplaats.
Zit deze er niet dan dient de verhuurder dat te regelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu