Wasdroger Siemns Extraklasse TXL 720K - kortsluiting

Geertvw

  • #1
Deze week gaat alles kapot, de auto, de oven, de wasmachine en vanmorgen de droger!

Wie helpt mij op weg om het probleem met mijn droger op te sporen? Ik krijg graag advies over hoe ik de oorzaak van kortsluiting van mijn Siemens Wasdroger vindt en hoe ik deze in orde maak.

Het probleem is als volgt:

Enige tijd geleden, zo'n twee maanden, begon mijn Siemens te piepen. Ik heb de droger zelf opengemaakt, de kleine snaar bleek bijna door midden te liggen. Ik heb toen beide snaren verwisseld en het apparaat weer in elkaar gezet. Ik heb natuurlijk het hele apparaat schoongemaakt, ik heb wel verzuimd om de viltpakking van de trommel te vervangen, maar goed.

Toen ik de droger de eerste twee keer startte ging direct de stroom uit, of het de aardlek of de groep was kan ik mij niet herinneren!

Ik dacht probeer het nog een keer en anders gaat de droge de deur uit. En, ja hoor, de machine bleef draaien! Dit was zo'n 2 of 3 maanden geleden. Wel twee dingetjes: de was wordt niet altijd even droog (maar ik ervaar bij deze Siemens dat de was niet altijd even droog is aan het einde van het programma). Soms loopt de trommel in het begin even aan (staal op staal).

Maar tot vanmorgen deed de droger het redelijk. Als ik de machine nu aanzet dan maakt deze direct of bijna direct kortsluiting. Het is nu de aardlekschakelaar die om gaat!

Als iemand een paar aanwijzingen heeft, graag en alvast dank!

(Kan ik daarna aan de volgende klus beginnen)
 

Rusako

  • #2
Probeert U het eens op koude lucht! wat doet hij dan?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #3
Waarschijnlijk is 1 relais op de print kapot deze kan ook sluiting maken printplaat bekijken hiervan zal 1 pootje een slechte soldering hebben ,printplaat zit in de koplijst
 

Geertvw

  • #4
Beste Rusako,

Op koude lucht was het effect hetzelfde.
 

Rusako

  • #5
Ontstorings condensator stuk of kijk wat mijn collega al heeft gereageerd! meten is voor ons weten en een stuk makkelijker dan op afstand ! suc6 Mvgr.Rudi
 

Geertvw

  • #6
Beste Russako en collega,

Mijn oven doet het weer, dat was gemakkelijk meten tussen de polen van de verwarmingselementen en de aarde.

Ik zal de printplaat eens kritisch bekijken ...... kan ik de condensator doormeten?

Groet Geert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu