Wapening zichtbaar in plafond

Wart87

  • #1
Goedemorgen,

inmiddels wordt er hier gewerkt aan een nieuwe badkamer. Alles gaat redelijk voorspoedig, maar bij het aanpassen van de afvoer zag ik dat er een stuk wapening bloot ligt in het plafond. Hoe ga ik hier mee om? Ik zie geen tekenen van roest o.i.d.

En als ik dit moet gaan herstellen, is dat een klus die ik zelf kan hoe pak ik dit aan? het liefst zou ik het vanaf onder herstellen maar vraag me af of dat mogelijk is.

Het gaat om een huis uit 1954, op de betonvloer van de foto ligt een granito vloer met daarop een dekvloer van zo'n 8 cm dik.

Alvast bedankt voor de hulp!

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Daar hoef je verders niets aan te doen.
Kan zo blijven zitten, want ik neem aan dat het straks weg valt in het plafond.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou het wel repareren.

Wat voor type vloer is het?

Het beton zit er ook niet heel strak uit. Komt er beton los? Zijn er meer slechte plekken?
 

Wart87

  • #4
Heren (?),

Bedankt voor jullie reactie. Ik heb er voor de zekerheid een aannemer naar laten kijken en zijn oordeel was dat ik me geen zorgen hoef te maken. Waarschijnlijk ontstaan bij het uithakken, in principe komt er geen vocht bij. Hij adviseerde om het evt met zinc spray in te spuiten. Er komt overigens geen beton los (knetterhard) en er lag ook geen gruis op,het plafond.

In de types vloer ben ik niet erg thuis, maar het is een betonvloer van grofweg 12cm dik waarbij de wapening relatief diep ligt. Het gaat ook om een rechthoekige, kleine vloer (2mx1m). De vloer ligt rondom en in het midden op het binnenblad of een binnenmuur.

Momenteel ben ik op zoek naar een aannemer/klusjesman die voor mij op korte termijn de badkamer kan afmaken (onderschatting van de klus en overschatting van mezelf :arrow: . Ik zal hem/haar er dan ook nog eens naar laten kijken.

IJkenhout, kun je wat met bovenstaande uitleg en hoe zou jij het eventueel repareren?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Het vloertje is waarschijnlijk ter plekke gestort.

Mooi dat het alleen deze plek is. De zinkspray kan je beter niet doen als je het gaat repareren.

Repareren doe je met een betonreparatiemiddel. Wel even voorbehandelen. Staat in de gebruiksaanwijzing van het product, maar een normaal voorstrijkmiddel moet hier ook wel voldoende zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu