Vrijstaande garage isoleren mogelijk

Brother

  • #1
Hoi allemaal,

Ik heb een vrijstaande garage. Wil hem isoleren. Heeft een spouwmuur, maar type uit de jaren 70. Het is natuurlijk daar vreselijk koud, maar wil er materiaal in gaan opslaan en zelf er ook in gaan werken (geen kantoorwerk). En op een menselijke temperatuur brengen. Nu las ik dat isoleren wellicht niet zoveel zin heeft omdat je het in feite moet opwarmen d.m.v. een verwarming. Maar ja, die kun je ook niet dag en nacht aanzetten, ik wil namelijk dan het materiaal dat ik opsla in goede conditie blijft. Als van binnenuit isoleert, houd je dan helemaal geen kou buiten? Ik wil namelijk niet de buitenkant van de garage isoleren. Hoor graag jullie mening.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zie het als een thermoskan, de warmte of de kou blijft langer in de fles, maar gaat toch naar de omgevingstemperatuur toe.
Voeg je geen warmte toe, dan vriest het gewoon binnen als het dat buiten ook doet.
Isoleer je aan de binnenzijde dan is het bij verwarmen snel warm. Isoleer je aan de buitenkant dan duurt het langer voor het warm wordt.
Wil je de vloer ook isoleren?
 

Brother

  • #3
Dank voor uw reactie. Het belangrijkste is voor mij dat de spullen niet door vocht of bevriezing te lijden hebben. Als ik er zelf ga werken dan moet er wel een verwarming gaan branden. Het liefst zo min mogelijk uiteraard. Maar goed, is het misschien een mogelijkheid om de binnenkant te isoleren. En als extra maatregel de buitenkant van de garage daar rabathout tegen aan te bevestigen als een soort buiten isolatie schil. Zou deze combinatie de temperatuur iets dragelijker maken met dit weer wanneer er niet gestookt wordt. Hoor graag van jullie.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Het scheelt op korte termijn wel, maar na bepaalde tijd niet meer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Is de temperatuur in de garage lang laag rond 0 zijn de goederen door en door koud. Op het moment dat je daar gaat verwarmen zal de warme lucht op die goederen condenseren.
De luchtvochtigheid in je garage is ook van invloed. Is deze hoog wordt het dauwpunt snel berijkt.
Bewaar je spullen die veel massa hebben houd de temperatuur dan rond de 13/16 graden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu