Voordeur en achterdeur tochten van nieuwbouwappartement

Mmetje67

  • #1
Ik heb een nieuw appartement en heel vervelend dat de voor en de achterdeur beiden tochten. de woningbouwvereniging doet hier niets aan maar ik wil hier echt een oplossing voor.
Ook is het erg gehorig en wil ik een valdorpel laten plaatsen. Weet iemand hier wat ik kan doen aan de tochtende deuren? De achterdeur is kunsstof en de voordeur weet ik niet zeker. iemand vertelde mij dat de deuren krom zijn. |Ik heb ook een ventitalisysteem en als ik die aan zet en mijn roosters dicht doe of een paar dan giert het gewoon.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
- Als een ventilatiesysteem meer lucht af moet zuigen, zal deze lucht ergens vandaan moeten komen. Roosters dichtzetten werkt dan inderdaad averechts. Je moet juist dan roosters openzetten. Roosters zet je alleen dicht als de wind vol op de gevel staat. Dan zet de roosters aan de andere kant juist open.

- Deuren mogen volgens de norm iets krom staan, maar dat draagt uiteraard niet bij aan een betere luchtdichting.

Wat in ieder geval geen optie is: alles dichtzetten, en de ventilatie uit. Want dat gaat zorgen voor gezondheidsklachten!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Je kunt opbouw valdorpels krijgen die je vrij eenvoudig zelf kunt monteren, maar of die op een kunststof deur te plaatsen zijn?

suc6

Gerrit
 

BasDenBouwer

  • #4
Je moet er een middenweg in vinden.
Ik weet er alles van en het is vooral in de winter hinderlijk. alles dichtzetten is inderdaad geen goed idee. Ventileren in huis is zeer belangrijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu