Vlotter afstellen

Woutera

  • #1
Hallo,

Ik heb een probleempje met mijn storbak van het toilet. Een maand of twee geleden bleek het membraam stuk te zijn en heb ik er nieuwe ingezet. Hij liep weer als een zonnetje. Nu sedert een week liep hij bij vullen steeds hoger dan het afgestelde niveau en liep water via overstortpijpje weer toilet in. Hij stopte wel gewoon vlak daarna. Heb buurman gevraagd er naar te kijken (ik kan als vrouw aardig uit de voeten met klusjes, maar ben beetje huiverig voor water en elektra en kan toilet alleen via hoofdkraan uitzetten). Buurman heeft schroefpen naar beneden bijgesteld en waterniveau was weer als vanouds. Nu echter, na paar keer doortrekken, 'kruipt' het niveau toch weer omhoog zodat straks waarschijnlijk zelfde probleem weer ontstaat. Iemand enig idee wat ik hiertegen kan doen? Installatie ziet er op het oog verder prima uit.

TIneke
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de vlotter te nauw is afgesteld kan het voorkomen dat door het indrukken van het rubber de membraan het water toch blijft doorlopen.
Stel nog eens de vlotter wat bij en bekijk of het water dan nog te hoog komt, stel de vlotter zo af dat het water niet hoger komt dan een paar cm onder de overstort.
 

Woutera

  • #3
Hallo Jan,

Dank voor je antwoord. Ik zal het uit gaan proberen en laat dan nog wel even weten. Hopelijk is dat het probleem.

Groet,

Tineke
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Anders als @Jan zei niet meer helpt dan is vermoedelijk de afdichting in de vlotter defect.

Bij sommige vlotters is het membraan lek en kan je die vervangen:


Anders de ouwe er uit halen en meenemen naar de bouwmarkt voor de maat

De nieuwe plaatsen en afstellen.

Succes
 

Woutera

  • #5
Halo Henk,

Dank voor je antwoord. Het membraan heb ik al revent vervangen (zoals op jouw foto). Momenteel gaat het goed, hopelijk blijft het zo. Dank in ieder geval.

Groet,

Tineke
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
:prima:

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu