Vloerverwarming voorbereiden voor evt. uitbreiding

Rikb

  • #1
Wij overwegen vloerverwarming aan te leggen op de begane grond, maar er is een kans dat we binnen 10 jaar aan de achterzijde gaan uitbouwen.
Het lijkt me nogal vervelend een deel van de kamer zonder vloerverwarming te hebben, dus wil ik graag nu vast uitzoeken hoe ik me daar op moet voorbereiden.
Is het een optie om vanaf de verdeler een paar buizen te leggen waar later evt. de slangen op aangesloten kunnen worden? of kan ik beter/goedkoper later een verdeler in de nieuwe uitbouw plaatsen?
Alvast bedankt!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Als u al weet hoeveel M2 er nadien aangebouwd zal worden, kunt u m.i. het beste nu al daarmee rekening houden en een grotere verdeler laten installeren (1 groep per 10M2)
U kunt eventueel ruimte houden voor het leggen van de buizen vanaf de verdeler naar de plaats van de aanbouw (bijv. via een PVC buis waarin nadien wat buizen worden gelegd) Ik zou geen 2e verdeler voor de aanbouw adviseren.
Let er ook op dat er nu een verdeler wordt aangeschaft met een energiezuinige label-A pomp (nu nog met energie-onzuinige label B pompen weken is niet meer aan te raden)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu