Vloerverwarming opstook/opstartprotocol icm CV en gesltn vrd

Cranberry

  • #1
Een paar weken geleden is onze 'nieuwe' woning vloerwarming aangelegd (betonvloer op zand; vvw in afdekvloer).
De bestaande CV-ketel (Nefit Ecomline HRC30 uit 1999) heb ik nog even aangehouden. Wel wil ik over een jaar of 2 gaan omschakelen naar verwarmen dmv een warmtepomp. Om hier op voorbereid te zijn, heeft de installateur een gesloten verdeler zonder pomp toegepast.

Omdat de tegelzetter eerder komt dan oorspronkelijk de bedoeling was, zou ik graag al beginnen met het opstart/opstookprotocol van de vloerverwarming. De installateur is echter nog 2 wkn met vakantie. Ik heb nl. geen idee hoe ik kan aanvoertemperatuur kan regelen? Op de ketel heb ik al ingesteld dat het water niet warmer mag worden dan 40gr, maar ik heb geen idee of en zo ja hoe ik ervoor kan zorgen dat ik met bijv. 25gr begin om zo geleidelijk aan naar 40gr te gaan.
Als thermostaat heb ik een Moduline 300.
Iemand een idee?
 

Tumkie

  • #2
De verantwoordelijkheid ivm opstarten laat je over aan de plaatser van de tegels/chape ... het is aan hen om te zeggen hoe de vloer uitgehard moet worden ...
Dikte vd vloer, hoe vochtig, welke type chape ? Allemaal factoren die zij kunnen weten ....
 

Cranberry

  • #3
Klopt, dat is juist. Ik wil echter voordat de tegels geplaatst worden de vloer al een keer verwarmd en weer afgekoeld hebben :)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dat is ook zeker aan te raden, maar wel op aanwijzing van degene die de dekvloer gelegd heeft. Ga je zelf aan de slag, en er komen scheuren, dan kun je de garantie vergeten natuurlijk.

Sowieso is het bijna niet te doen om de vloer langzaam op te warmen als deze met een pomploze verdeler op een CV-ketel zit.
 

Cranberry

  • #5
Was er al een beetje bang voor. Ben benieuwd naar een creatieve oplossing van de installateur.
Ik kwam zelf niet verder als PID op 3 zetten (zeer traag systeem) en dan met een minimale verschiltemperatuur (+0,5 boven huidige ruimtetemperatuur) te gaan stoken en dan te hopen dat de ketel ervoor kiest om met een lage temperatuur te gaan stoken.

Ik ga zelf iig niet prutsen. Wil graag bij problemen de schuld aan 'n ander kunnen geven :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Allemaal mooi maar welke reden hebt u de vloer nu al vast op te warmen?
 

Cranberry

  • #7
Eigenlijk om twee redenen:
- De stucadoor is klaar en op sommige plekken heeft 'ie een flinke laag moeten aanbrengen om alles netjes afgewerkt te krijgen. De schilder komt weliswaar over een aantal weken, maar ik wil e.e.a. graag zo veer mogelijk droog hebben.
- De vloer wil ik ook al een keer opgewarmd hebben om te voorkomen dat er scheuren ontstaan na aanbrengen van de tegels. Her en der kom je het advies tegen om dit te doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Het moet gek lopen wil de vloerverwarming enig nut hebben voor het drogen.
Het is nu de mooiste tijd zoveel mogelijk te ventileren, dat helpt beter dan het aanzetten van de vloerverwarming.

Wat zegt de tegellegger er van?
Die voert het werk uit en moet garantie geven, zijn advies zou ik maar ter harte nemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu