Vloerverwarming op houten balklaag

Falco

  • #1
Goede middag,

ik ben momenteel mijn bovenverdieping aan het verbouwen.ik heb van 3 kamers 1 gemaakt(30m2). Het wordt uiteindelijk een ruime slaap en badkamer combi.

De vloer bestaat uit een balklaag met vloerdelen(25mm). ik wil vloerverwarming gaan leggen(www.dbs14.nl) en het gaan afwerken met fermacell platen(20mm).over de fermacell platen wilde ik weer tegels leggen van 60x60. Tot nog toe was ik onder de indruk dat de vloer relatief vlak en waterpas was. Nu heb ik alleen vandaag de ondervloer van het oude tapijt er af getrokken. en blijkt het wel vlak te zijn alleen er zit een soort van kuil in. vanaf de wanden loopt bij 1 helfd van de kamer af tot 1,5 cm lager.

Nu zit ik even in dubio, ik wil denk ik gewoon de vloerverwarming+fermacell gaan leggen. en dan gaan kijken wat het resultaat is. Dan zou ik eventueel die "kuil" weer kunnen gaan egaliseren met egaline. Zeg ik dan wat geks? of kan dat allemaal gewoon?

of hebben jullie betere ideeen? graag hou ik de kosten niet al te hoog.

groet falco.
 

Falco

  • #2
Ps: het is een kamer van 4,5x7 en er loopt op de benedenverdieping een draagmuur door het midden van de kamer. aan 1 zijde van die draagmuur loopt de vloer dus af naar het midden van dat vlak.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Het DBS14 systeem egaliseert niet en dient over een zo vlak mogelijke vloer gelegd te worden. Zeker als je er nadien fermacellplaten over wilt gaan verlijmen en dan nog eens 60c60 cm tegels.
Je wilt relatief grote tegels gaan toepassen: verlijm of schroef de DBS14 platen in dit geval dan ook aan de houten ondergrond.
De kwaliteit van de ondervloer is bepalend voor het eindresultaat.
Mogelijk dat je met egaliseren nog iets kunt reden....
 

Falco

  • #4
Dankjewel voor de tips Degooyer, ik lees ook veel over egaliseren met korrels van fermacell. Maar dat zou betekenen dat ik dan moet egaliseren, fermacell, dbs14 en dan weer fermacell platen moet leggen voor ik kan gaan tegelen. of is het ook mogelijk die eps platen van het dbs14 systeem direct op de egalisatiekorrels te leggen?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Ik raad je een stabiele ondergrond aan, ook al omdat de DBS14 platen op de ondervloer verlijmd of geschroefd zouden moeten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu