Vloerverwarming in het hele huis

Quentin 69

  • #1
Ik wil vloerverwarming in het hele huis aanleggen om mijn hele huis op laag temperatuur te verwarmen. Nu zit ik met een aantal vragen.

Moet je een verdeler plaatsen per verdieping of per ruimte die je verwarmen wilt?
Hoe kan je de temperatuur het beste per kamer regelen?
Ik moet het infrezen in de bestaande vloer, kan je dit zelf aanleggen? Ik heb de CV in mijn oude huis aangelegd (ketel en radiatoren) en dat was niet zo moeilijk.

Alvast bedankt.
 

Chathanky

  • #2
Per verdieping een verdeler is voldoende.
Mocht je met 1 verdeler verschillende kamers verwarmen moet de verdeler wel goed ingeregeld worden omdat de lengtes per groep kunnen verschillen.
Een goed ontwerp van het legpatroon is dan ook nodig om alles goed te laten functioneren.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Je kan als je de groepen per kamer legt de temperatuur per kamer regelen met een kamer thermostaat in elke kamer en een klepmotor op de verdeler voor die groep(en)

Denk heel goed na over het legpatroon, in een kamer is het niet zo heel ingewikkeld maar de aanvoer en retour van elke ruimte moet je goed overdenken omdat je anders ruimtes loopt te verwarmen die je juist koel wilt houden.
 

Quentin 69

  • #4
Zou het mogelijk zijn om verdeler per verdieping te gebruiken en op deze verdeler verschillende groepen aan en uit zou kunnen zetten met een klepmotor en een thermostaat per kamer?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
:mrgreen:
 

Quentin 69

  • #6
Thanx :!:

Als ik de leidingen infrees, moet ik daar dan nog isolatie onder aanbrengen? Het gaat om een nieuwbouw huis met goed geïsoleerde vloeren.
 

Chathanky

  • #7
Dit is dan niet strikt noodzakelijk en het zal niet mee vallen om in een gefreesde vloer te voorzien van extra isolatie.
 

Quentin 69

  • #8
Ik wil de vv als hoofdverwarming gebruiken en in de woonkamer de leidingen hoh 10 leggen. De slaapkamer is 16 m2, zou hoh 15 voldoen met 1 groep of zou je 2 groepen nodig hebben? Het probleem is een beetje dat ik per verdieping en ruimte goed uit moet komen met de groepen. Op de 1e verdieping heb ik 3 slaapkamers en 1 badkamer. 2 slaapkamers zijn ~16 m2 en 1 is ~12m2. De badkamer is ~8 m2. Kan ik beter alle ruimtes op 1 of op 2 groepen zetten en wat zou de beste afstand van de leidingen zijn bij infrezen (hoh)? Hoe kan ik dit het beste de verhouding hoh en het aantal groepen bepalen?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #9
Het mooiste is in mijn ogen voor elke kamer 1 groep, desnoods meerdere groepen per kamer. Als je 2 groep voor 2 kamers gebruikt, dan kun je nooit een mooi slakkenhuis leggen. Bovendien kun je dan ook niet per kamer regelen. Verder zou ik in de douche wel bijverwarming nemen.(handoekradiator o.i.d.)
 

Quentin 69

  • #10
Hoe meer ik me er in verdiep hoe gecompliceerder het wordt. Ik zou graag willen weten hoe ik de wattage behoefte per m3 kan bepalen (per ruimte, zeg badkamer 24 graden, woonkamer 22 graden etc) en hoe ik dit dan kan vertalen in het wattage afgiftebebehoefte van de vloerverwarming om de juiste combinatie van hoh afstand en groepen te kunnen bepalen bij een watertemperatuur van 35 graden.

het doel is om per ruimte te kunnen varieren in hoh afstand en groepen. Als ik bijvoorbeeld 1.5 groep nodig heb bij een hoh van 20, kan ik volgens mij terug gaan naar bijvoorbeeld 1 groep met hoh 15 of misschien 10. Zolang de slang lengte maar onder de 120 blijft.

Zijn hier bijvoorbeeld tabellen voor?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu