Vloerverwarming aan/uit?

Lizzykaan

  • #1
Beste klussers,

Wij krijgen het huis opgeleverd in de winter. Omdat ik nog al koud ben ingesteld wil ik hem aanzetten tijdens het klussen. Nu heb ik begrepen dat de opstartprocedure een aantal dagen in beslag neemt (geen probleem). Maar onze keuken vloer wordt door omstandigheden pas 5 weken later geplaatst.

Echter de vloer is keramisch parket wat met cement geplaatst moet worden. Nu heb ik begrepen dat de vloerverwarming niet aan mag staan tijdens het plaatsen en dat het daarna ook nog enkele weken niet gebruikt mag worden.

Kan ik bijvoorbeeld voor 4 weken gewoon de vloer op warmen en een week voor het plaatsen deze weer uitzetten of mag de vloerverwarming gewoon aan blijven staan?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Dit kun je het beste overleggen met de leverancier van je vloer.
In de tussentijd kun je eventueel een elektrische kachel gebruiken. in een nieuw huis heb je het dan in no-time warm.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Ben het helemaal met Ingmar eens: neem contact op met de leverancier van het keramisch parket.
Wij krijgen na het installeren van vloerverwarming veel van dit soort vragen en ik geef daar nooit een sluitend advies over. Ik begeef mij niet op het terrein van hetgeen na de aanleg van de vloerverwarming komt.(en verwacht ook dat anderen zich niet uitlaten over mijn vakgebied als ze daar geen verstand van hebben: je krijgt dan altijd situaties van: "hij zegt dit en de ander zegt dat...".
Ga in dit geval altijd naar de leverancier van het materiaal wat na het leggen van de vloerverwarming wordt toegepast (en niet naar die altijd beter wetende buurman....)
Wil niet in de situatie belanden, dat ik "ja" zeg en de leverancier van PVC, tegels, parket, gietvloer etc. iets anders zegt.
Dan krijg je daar nadien gegarandeerd discussie over als er iets fout gaat.
Wij geven alleen als globaal advies om ca 5-6 weken te wachten, omdat het merendeel van de vloeren afgewerkt wordt met materiaal wat op natuurlijke wijze moet uitharden.
Het verwarmen van de vloer helpt zeker niet om het uitharden positief te beïnvloeden.
Met wil snel te veel en te vlug: neem toch de tijd !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu