Vloertegels verwijderen in toilet nieuwbouwhuis

AbeltjeA

  • #1
In ons nieuwbouwhuis laten wij op de begane grond een vloer leggen van gebakken tegels. Ons leek het mooi om deze vloer ook in het toilet door te laten leggen, incl. vloerverwarming. Volgens de vloerenman die de vloer legt kan dat prima.

Maar, wij zitten dan met de vraag: moeten/kunnen wij het toilet dan wel tijdens de bouw laten plaatsen? Als we dat doen, wordt niet alleen het sanitair geplaatst maar ook de wand- en vloertegels gezet. We kunnen -waarschijnlijk logisch- niet alleen het sanitair laten plaatsen. Dan zitten we dus met een vloer die er na de oplevering weer uitmoet. Maar kan dat wel zonder de wandtegels te beschadigen? We kunnen kiezen voor een standaard vloertegeltje en een hele mooie wandtegel, die we graag zouden willen laten zitten.

Of is het in ons geval verstandiger om het hele toilet maar te laten vervallen en dan na oplevering eerst het sanitair te laten plaatsen, dan de vloer te laten leggen en tot slot de wandtegels?

Graag jullie ideeën!
groeten AbeltjeA
 

Kees61

  • #2
Je moet dat overleggen met de aannemer die het huis bouwt.
Die moet zorgen dat er een vloerverwarming in komt, of anders de vloer niet afwerkt. De wanden kan je best wel tegelen zonder dat de vloer is afgewerkt, als de tegelzetter maar op de juiste hoogte begint.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu