Vliering (laten) bouwen

Bleeuwen

  • #1
Ik wil graag een vliering (laten) bouwen, echter om nu zelf wat meer inzicht in het geheel te krijgen heb ik enkele vragen waarvan ik hoop dat jullie mij suggesties kunnen geven.

Het stuk waar de vliering op moet komen is ongeveer 250 bij 300 cm en zal gebruikt worden om dozen op te bergen. Onderstaand plaatje geeft een impressie hiervan:



Nu is mijn vraag hoe dit het beste aangepakt kan worden, en dan met name de bevestigingen en mogelijk de te verwachte belasting (wat voor materiaal te gebruiken). Het volgende plaatje geeft de mogelijke bevestigingspunten aan.



Zelf zat ik te denken om twee balken te plaatsen tussen de ijzeren balken in (in het verlengde van het dak) en dan hiertussen dwarsbalken te plaatsen. Op deze dwarsbalken zal er dan een vloertje geplaatst moeten worden.

Suggesties zijn welkom
 

Pepjo

  • #2
Lijkt me goed, je moet alleen wel (laten) berekenen of de dakconstructie e.e.a. aan kan.
 

Ralph

  • #3
Nou, daar heb ik geen zwaar hoofd in gezien die zware H-balken.
 

Bleeuwen

  • #4
Hoe zou ik de balken het beste kunnen bevestigen? Volgens mij moet hier iets voor gemaakt worden (de balken moeten in de juiste hoek komen).

Daarnaast wat voor balken zou ik het best kunnen gebruiken (afmetingen)? Ik heb ergens een link voorbij zien komen (balkenschuif)?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #5
Te vinden op www.houtinfo.nl
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ralph schreef:
Nou, daar heb ik geen zwaar hoofd in gezien die zware H-balken.
Knap dat je dat op een foto kan zien.

De ervaring leert dat in de bouw zuinig wordt gebouwd, dus overwaarde zit er vaak niet in de constructie. Dus wees verstandig en laat het uitrekenen.

grtz
Henk
 

Ralph

  • #7
Yeah....... voor een paar balken en dozen zie ik dat niet gebeuren. Ik durf dat zo te zeggen na 22 jr als bouwvakker dat het zat kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu