Vliegjes op t balkon en op het raam

Hola

  • #1
De titel zegt het al, ik heb wat overlast van kleine vliegjes op mijn balkon en op mijn raam. Iemand een idee wat voor vliegjes dit zijn, wat ze komen doen, en hoe ik ze weer weg krijg?

Ik woon 3 hoog, de vliegjes zitten ook bij mijn beneden buurman en bij mijn buurman naast me op het balkon. Ook zie ik ze in het trappenhuis overal tot aan beneden toe.(buitenkant)

Gek genoeg zitten ze maar aan 1 kant van de flat.
De vliegjes zijn als het donker is weer vertrokken. De vliegjes doen eigenlijk niets en ze zijn vrij makkelijk dood te maken. Ze hebben wel vleugels maar ze laten het allemaal gewoon gebeuren. Ze blijven rustig zitten terwijl ik ze probeer dood te maken, of ze laten zich 'dood' naar beneden vallen.
Als ik ze dood maak komt er wel een behoorlijke stank vrij.

Gisteren toen het redelijk warm was zaten er wel een stuk of 60 op mijn balkon. Vrij irritant dus, alle hulp is welkom.

Thanks


 

Hola

  • #2
Hallo Kees,

Ik zie de foto's zelf een stuk scherper op de site.
Maar goed, ik heb nog een poging gedaan. Veel scherper gaat het ben ik bang niet worden...
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Misschien is het de grauwe veldwants of schildwants.
Zoek daar maar eens op in b.v. Google.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hola schreef:
Ik zie de foto's zelf een stuk scherper op de site.
Dat weet ik, heb ik beschreven: de foto's worden teruggeschaald. Omdat er zoveel muur omheen zit, worden de vliegjes zelf dan vaag.

Als je zelf even de moeite doet om de foto's in een fotobewerkingsprogramma zodanig te snijden dat alleen het vliegje erop staat (en niet de hele muur eromheen) dan wordt het hier ook een stuk beter. :wink:
 

Hola

  • #5
Bedankt heren.

Wanneer wantsen uw woning binnenkomen, heeft bestrijden geen zin. Als u ze dood maakt, komt er een onaangename geur vrij en door hun harde schild zijn ze beschermd tegen bestrijdingsmiddelen en zullen daardoor niet altijd doodgaan.


Tjah, lijkt er op dat ik er niet heel veel aan kan doen. Je zou zeggen dat er een reden moet zijn dat ze hier zitten, en dus ook een manier om ze te verjagen...
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Ze zitten graag in een donkere vochtige omgeving,
dus zet er een grote (led) lamp op en misschien gaan ze dan al weg.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ronny, je hebt gelijk wat de naam van het beestje betreft maar ze zoeken een droge plek om te overwinteren, vochtigheid kunnen ze slecht tegen.
Als het wat kouder wordt zijn ze ook zo weer weg.

Ik heb het topic opgeruimd, het ging meer om de foto's dan over het onderwerp, de eerste foto was nog het duidelijkste, die heb ik dan ook laten staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu