Bouwen tussenmuur hout/stucplaat

Dani3l

  • #1
Dag allemaal,

Ik wil graag een klein scheidingswandje tussen mijn woonkamer en keuken bouwen. Hiervoor wil ik graag een houten regelwerk maken (44x69 mm vuren), afgewerkt met stucplaat, zodat het gestuct kan worden (tegelijk met het hele huis).

Hiervoor heb ik enkele vragen:

- In verscheidene werken zie ik terug dat de montage van het regelwerk in de hoeken soms verschilt. Zie de schematische tekening. Wordt hier de ene over de andere verkozen, of maakt niet in principe niet uit?



- Ik zie ook terug dat de stucplaat soms niet direct op het regelwerk geplaatst wordt, maar dat er laag dik underlaymentplaat tussen zit. Heeft dit nog andere functies behalve sterkte?

- Ik wil graag een (inbouw) koelkast-diepvries combinatie tegen de muur plaatsen. Kan dit problemen geven als gevolg van vocht of temperatuurverschillen.

Weet iemand het antwoord op deze vragen? Mijn excuses als deze vraag al gesteld is. Ik kan via de zoekfunctie het antwoordt niet vinden.

Alvast bedankt,

groeten

Daniel :D
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Underlayment onder het gips is inderdaad voor de sterkte en de mogelijkheid om iets op te hangen aan een simpel schroefje

hoekoplossing doet er niet zoveel toe zolang je alle verticale naden maar kunt vastzetten
 

Dani3l

  • #3
Top, dankjewel ! :D

Zijn deze muurtjes geschikt voor naast keukens i.v.m. vocht, van koken of waterkokers?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Stucplaatjes van 9 mm alleen toepassen als er volledig underlayment oid achter zit. Anders gipsplaten van 12,5 mm dik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu