Oude vloerverwarming weer laten draaien

Vinno86

  • #1
Goedendag,

In mijn huis ligt vloerverwarming wat al zeker jaren niet heeft gedraaid, de eigenaren voor mij gebruikte het nooit en ik ook nog niet sinds ik hier woon (3 jaar).

Dus ja die leidingen en het water liggen dus al zeker minimaal 5+ jaar stil zonder enige circulatie.

Nou wil ik toch is gaan proberen om de vloerverwarming aan de praat te krijgen alleen ben ik bang dat het water zo smerig is o.i.d dat het me CV ketel kan slopen?

Is er een manier om het gehele CV circuit apart te ledigen en opnieuw te vullen ofzo? Ik kan namelijk alleen bij me CV bijvullen.
 

Freekcv

  • #2
Maak eens een foto van de vloerverwarmings verdeler
 

Marcn88

  • #3
Eerst alle groepen doorspoelen ivm vervuiling en wat voor slangen zitten er aan de verdeler als dit zwarte slangen zijn zal het systeem gescheiden moeten worden van de rest van de installatie ivm niet diffusiedichte slangen controleer ook de pomp of deze niet vervuild en/of vastzit dit geldt tevens voor de thermostaatkraan
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Inderdaad slang voor slang spoelen, indien zwarte slangen bij voorkeur door een specialist laten spoelen met een spoelcompressor.
 

Jeroen1978

  • #5
Heb zelf ook vloerverwarming, 2 grijze lussen en 2 zwarte lussen.

Per lus de afsluitkraan van de verdeelunit af gehaald en er een Gardena-nippel op gedraaid met daaraan een tuinslang verbonden met een waterkraan.

Andere uiteinde van de lus van de verdeelunit af gehaald en verlengd met een kort stuk tuinslang en uiteinde tuinslang in een emmer gelegd (komt vieze drap uit).

Daarna waterkraan opendraaien en net zolang laten lopen totdat het water wat in de emmer komt er schoon uit ziet. Tussendoor even de emmer legen.

Daarna tuinslang van de waterkraan af gehaald en doorgeblazen met een luchtcompressor om hardnekkig vuil los te blazen (tuinslang in de emmer goed vasthouden i.v.m. spuiter).
Daarna de lus nog 1 keer doorspoelen met schoon water.

Zelfde bij de andere 3 lussen gedaan.

Werkt prima.
 

Jeroen1978

  • #6
En even bekijken wat voor vloerverwarming verdeelunit je hebt, of dit een gescheiden systeem is of niet.

De meeste ketels vinden het niet zo leuk als er vloerverwarming met zwarte tyleenleiding op aan wordt gesloten en dan zou er een gescheiden systeem tussen moeten.

Zijn ook CV-ketels die kunnen wel met zwarte tyleenleiding overweg zonder dat er een gescheiden systeem moet komen.

Daarom heb ik 3 jaar geleden een Intergas HRE24/28 Kombi Kompakt gekocht.
Bij deze CV-ketel is de warmtewisselaar aan de waterzijde van koper.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu