Schuur op vlak tegelterras. Hoe water buiten te houden?

Charliefox

  • #1
Sinds kort hebben we een volkstuin met blokhut erop. Bewoning (deels) toegestaan. Ik heb een houten schuurtje overgenomen van 6m2. Zoiets als op de foto.

Het schuurtje wil ik plaatsen op een (nog te maken) tegelterras van bijv 60x40 of 50x50 tegels. Ruim om de schuur heen komen ook tegels. Schuurtje heeft geen bodem. Wil ik ook niet, want in de winter wil ik mijn motorfiets erin kunnen stallen. Verhoogde vloer en drempel enz. is dan niet handig.

Hoe krijg ik het nou voor elkaar om zonder verhoging (lees ik overal als tip op het forum) regenwater buiten te houden? Schuurtje komt weliswaar op 4 hardhouten (of geimpregneerde) balken, maar water kan dan lijkt mij nog steeds eronderdoor lopen het schuurtje in?

Iemand tips hoe dit op te lossen?

En ook graag tips hoe zo'n ding stormvast te verankeren aan de bodem. Bestaat immmers alleen uit tegels. Of is één tegel op zich (ca 25kg p/s) zwaar genoeg voor verankering?

 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Leg de tegels in ieder geval zo dat het water van het schuurtje afloopt en leg deze niet geheel vlak zoals je aangaf.
Zelf heb ik ipv. hardhouten balken kunststof balken gekozen om optrekkend vocht te voorkomen.

suc6

Gerrit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Leg de tegels hoger dan de omringende grond...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als ik het bij mezelf zou moeten maken gebruik ik twee lagen tegels.
Plaats het schuurtje op de hardhouten balken. Leg in het schuurtje een stevige folie en zet deze omhoog aan de hardhouten balken en leg vervolgens weer een laag tegels in het schuurtje. Er komt geen water naar binnen en je schuur blijft veel droger omdat er geen vocht meer uit de grond omhoog kan dampen.
De ingang kan je zo houden alleen iets van een opritje maken.
 

Charliefox

  • #5
Dank voor de reacties, hier kan ik wel wat mee. Vooral die tip van de extra laag tegels is 'n eye opener. Voor de motorfiets moet ik dan nog wel iets verzinnen om 'm zonder al te veel kracht erin te kunnen duwen, maar daar kom ik wel uit.

Ik maak dus het schuur oppervlak van 3x2m Waterpas en het oppervlak eromheen moet ik iets aflopend betegelen.

Breek ik verder nog m'n hoofd op welke manier de schuur te verankeren aan de bodem. Ik heb immers geen zware betonnen plaat, maar los gelegde tegels. Graag zou ik daar ook nog advies over willen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Ik heb dat met mijn BBQ kast zo opgelost.


Deze kunststof balken kun je gewoon vast op de vloer boren met telefoonbouten (moet het zwaarder dan neem je desnoods een paar lange RVS draadstangen van M10 oid.)
Daar heb ik de kast bovenop gezet en die gewoon simpel weer met schroeven vastgezet op deze kunststof balken.
In het kunststof kun je vrij eenvoudig gaten boren waar je gewoon flinke spaanplaatschroeven in kunt draaien.
Wil je hardhout dan kan dat natuurlijk op dezelfde manier.

suc6

Gerrit
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Charliefox schreef:
Breek ik verder nog m'n hoofd op welke manier de schuur te verankeren aan de bodem. Ik heb immers geen zware betonnen plaat, maar los gelegde tegels.
Als dat tegels zijn van 25Kg per stuk en je zet de schuur op een aantal tegels vast dan moet het wel heel hard waaien wil die nog om kunnen vallen.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu