Vezelplaten zolder dichtkitten en elektra

TKF

  • #1
Goedemorgen,

Na veel gelezen te hebben op dit forum nu ook een vraag. Ik ben een kantoormens met steeds meer lol in het zelf klussen.

In ons huis (begin jaren '70) hebben we een zolder die deels geisoleerd is. Het deel wat niet geisoleerd is wil ik nu gaan isoleren.

We hebben een bitumen dak en de binnenkant is afgewerkt met vezelplaten. Tussen deze (grote) platen zit een dunne kier. Voordat ik met glaswol aan de slag wil, wil ik eerst de kieren dicht maken. Er is ventilatie aanwezig doordat we een dakraam geplaatst hebben - ik als dat huizen van voor 1975 natuurlijke ventilatie via kieren hebben.

1. Kan ik dit gewoon maken met acrylaatkit? En welke soort kit adviseren jullie mij, er zijn verschillende soorten met uiteenlopende prijzen en ze noemen zich allemaal premium.

2. Er zit wat opbouwelektra op. Kan ik dit laten zitten (in pvc buizen t.b.v. de verlichting), of moet dit eerst er af of kan deze elektra blijven zitten op de vezelplaat en gewoon het glaswol en dampfolie erop?

Alvast bedankt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een dak met pannen zou kunnen tochten daarvan zou je de kieren dicht kunnen maken. Een dak met bitumen zal niet tochten.
Vezelplaten heel goed weten waar je mee bezig bent. Sluit je maar een beetje vocht op zakken de platen langzaam in elkaar tenzij ze de platen watervast zijn verlijmd.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Wat voor soort vezelplaten?
Halmplank=strovezel of spaanplaat of houtwolcementplaat?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu