Verwarming wordt niet meer warm

Gre

  • #1
We hebben onlangs een bypass laten plaatsen op een verwarming aan te sluiten in onze naast liggende woning. Sinds dien ellende. Boven worden een paar radiatoren redelijk warm. De rest alleen aan de bovenkant. We hebben een redelijke wirwar aan aanvoer en retourleidingen. Een dikke rerourleiding is behoorlijk warm als hij terug komt in de ketel. Andere retouraansluitingen hierop zijn gewoon nog koud. Oneindig veel ontlucht al.. Er komt nu geen lucht meer uit.
 

Freekcv

  • #2
Waterzijdig is er dus onbalance.
Installatie volledig opnieuw inregelen zal hier een goed resultaat geven.
 

Gre

  • #3
Hoi Freek, dank je wel voor je reactie. Ik heb het hele forum al gelezen over inregelen. We hebben radiatoren dicht gedraaid en weer open. Ontlucht. Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. wat denk jij?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Werkte de installatie voor het plaatsen van de bypass?

Wat was de reden voor het plaatsen van een bypass?

Wat is het voor type bypass welke geïnstalleerd is?

Het soort installatie alleen een pomp in de ketel of een open verdeler met een extra pomp?

Beetje meer informatie over de aanwezige installatie geeft meer oplossingsmogelijkheden.

Vr Gr
 

Gre

  • #5
Hoi CVolleboy, We hebben het huis van de buurman erbij. Daar is nog geen verwarming. Door een t-stuk te plaatsen op de af en retour leiding, is er een aftakking gemaakt naar de buren. Deze aftakkingen zit vlakbij de ketel. Alleen een pomp in de ketel.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
En met deze aftakking bedoel je de by-pass?

Je wilt dus met een ketel die is toegerust voor één woonhuis opeens twee woonhuizen gaan verwarmen?

Wat voor ketel merk/type is het?
 

Gre

  • #7
Hoi Frank,
Ja, sorry. Dan is bypass zeker niet het goede woord. Er is nu een radiator uit het andere huis aangesloten. Later komen er meer bij. Het is een NefitEcomline HR excellent.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Wat je hebt gedaan zal niet zomaar gaan werken.
Water stroomt de gemakkelijkste weg en dat is niet naar het naaste huis.

Je zal alle radiatoren eerst in je eigen huis moeten inregelen en dan is het maar de vraag of je er zoveel radiatoren meer mee kan verwarmen.

De pompcapaciteit van de Nefit Ecomline is mogelijk te beperkt om de gehele installatie van warmte te kunnen voorzien. (te veel weerstand in het systeem)

Vr Gr en succes ermee
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Ja, en die ene radiator die je vlak onder de ketel hebt afgetakt is juist de weg van de minste weerstand. Dus die wordt lekker warm en je retourleiding daardoor dus ook en dan denkt je ketel dat hij wel een tandje minder kan.

Dus zo gaat dat niet werken.
Ik denk dat je beter een eigen ketel voor dat pand kan nemen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #10
Begin eens met inregelen.

Zeker als het 2 niet al te grote woningen zijn, moet dat prima gaan.
 

Gre

  • #11
Dank je wel allemaal! We gaan verder met " inregelen". Op termijn (ongeveer over 6 weken) zal de Nefit alleen nog de backup zijn. Dan gaat onze Atmos 150 in werking. Deze heeft zeker genoeg vermogen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #12
Ook dan zul je moeten inregelen.
 

Gre

  • #13
Toch nog even een vraag over ons probleem. Geen van de verwarmingen wordt echt warm. Ook die in de buurt van de ketel niet. Het retourwater hiervan is ook niet echt warm. Wat wel heel heet is, is het retourwater uit de Boilier die is gecombineerd met de HR ketel. Is dat normaal? Ik heb er nooit eerder op gelet. Deze retourleiding gaat op dezelfde plaats naar binnen in de HR ketel gecombineerd met de andere retourleidingen die vrijwel koud zijn waardoor de retourleiding bij de aansluiting in de ketel toch heet is. Misschien is dit gewoon de bedoeling maar ik kan er nergens iets over vinden en ik wil het graag begrijpen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #14
Maar je zei eerder:
Gre schreef:
Een dikke rerourleiding is behoorlijk warm als hij terug komt in de ketel. Andere retouraansluitingen hierop zijn gewoon nog koud.
Is dat nou wel of niet zo?

Als je een tijdje geen warm water hebt gebruikt en de retour van de boiler is niet meer warm en je vraagt dan warmte voor de cv wordt die retour van de boiler dan ook warm? Zo ja dan verdenk ik de driewegklep.

Zo nee, koppel dan eens de aftakking weer af en kijk of het dan wel normaal werkt zo als je gewend was.
 

Gre

  • #15
Ik heb nu 2 uur geen warm water gebruikt en de retourleiding van de boiler is nog steeds heel heet.. moet die eigenlijk niet warm zijn?
 

Gre

  • #16
Overigens is de ene dikke leiding die retour stroomt dus de retour uit de boiler.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #17
Dan is je driewegklep zeer waarschijnlijk stuk en verwarmt hij dus constant je boiler en lekt hij wat warmte naar het cv systeem.
 

Gre

  • #18
Dankjewel Frank. Kan het misschien ook nog aan de het Tado systeem liggen wat we ook net hebben aangesloten. Daar zit een instelling warm water aan en uit op. Ik vraag me steeds af of dit de boel niet verstoord.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #19
Geen ervaring mee, maar werkte het voor het installeren van de Tado wel goed?
Wat gebeurt er als je het warm water op uit zet?

Heb je de drieweg klep al gecontroleerd?
 

Gre

  • #20
Hoi Frank, ja voor en ook tijdens de eerste weken met Tado werkte het goed. Ellende begon eigenlijk sinds de aansluiting van de extra radiator via de aftakking. Nu de volgende vraag. Hoe check ik de driewegklep? Waar zit die? Ik heb echt weinig ervaring he.. maar dat had je waarschijnlijk al door.
:D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu