Vervangen of niet?

Post_1980

  • #1



hi,

moet ik dit stopcontact in de badkamer met wat roest erin vervangen of kan ik hem na de elektra uitgezet te hebben schoonmaken?

en als ik hem vervang, hoe krijg ik hem dan los van de tegels zonder die kapot te maken?

als ik hem schoonmaak met wat kan ik dat het beste doen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vanzelfsprekend moet ie vervangen worden. Van schoonmaken kan geen spreke zijn. De aardaansluiting is op deze manier totaal onbetrouwbaar geworden en dat kan en mag je niet proberen op te lossen door een schoonmaakmiddel. Bovendien is de kans heel groot dat de twee contacten binnenin er net zo uitzien.

De vraag is wel wat de oorzaak ervan is dat het er zo uitziet. Zit dat stopcontact misschien erg dicht bij de douche of het bad? In dat geval zou het kunnen zijn dat dat ding daar helemaal niet mag zitten. Je zou eens kunnen aangeven (foto, schetsje) wat de afstand is.

Indien je voor een doodgewoon inbouwstopcontact niet weet hoe je dat los moet maken, raad ik je aan er (de eerste keer) iemand bij te halen die er meer kijk op heeft (een handige kennis misschien?). Want normaal gesproken zou je weten dat je gewoon het middelste schroefje loshaalt en de kap er dan af kunt halen, vervolgens het plaatje. Ik vrees echter dat je het vervangen van het stopcontact zelf dan niet tot een veilig einde zult kunnen brengen.

Vandaar mijn advies: raadpleeg iemand anders, blijf erbij als hij het vervangt en leer ervan. :wink:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
En als je hem laat of gaat vervangen: Doe dit door een spatwaterdichte exemplaat (met een klepje + afdichtring). Klasse IP44 of nog liever IP65
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu