Vervangen boilervat Radson 2560

Jamesrvp

  • #1
Van mijn verder goed werkende Radson 2560 HR ketel lekt het boilervat. Ik heb gezien dat je deze los kan kopen maar is deze makkelijk te vervangen? Ik weet bijvoorbeeld niet hoe je deze leeg laat alvorens te demonteren. tevens vraag ik me af welke afsluitmiddelen ik moet gerbuiken. Toch maar even een vakman inschakelen? of een helemaal nieuwe combi kopen?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Het is goed te doen maar wel veel werk.

de boiler laat je leeglopen door de cv af te tappen en door de warme kraan een verdieping lager te openen en dan de koppeling van de inlaatcombinatie te lossen, het tapwater loopt dan grotendeels uit de kraan.
hou wel een emmer of twee bij de hand en als het tapwater stopt met lopen de inlaatcombi geheel los draaien, het laatste loopt in de emmer leeg [twee om om beurten te legen].

kijk uit met de wartels van de 22mm koppelingen,
deze zijn vaak van een andere draad voorzien en zul je dus moeten hergebruiken.
wel nieuwe knelringen gebruiken.
verder zit de boiler bovenaan aan een montageplaat vast, deze kan je probleemloos losdraaien als de boiler leeg is [gewicht] dus niet als hij nog vol is.

verder kan het handig zijn om een extra paar handen te hebben voor het op en aftillen, zeker als je dit nog nooit hebt gedaan ;)

of het je financieel het waard is laat ik aan jezelf over.
 

Jamesrvp

  • #3
Ok dank je, dit helpt me zeker te beslissen wat doen.
 

Xr8

  • #4
Vraag eerst eens wat het vat kost. Zijn vaak erg duur. Zijn niet de meest betrouwbare ketels is mijn ervaring. Je loopt het risico dat je straks een duur vat hebt vervangen en dat dan de rest komt.

Succes.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #5
Het zal je gebeuren dat je het boilervat vervangen hebt en daarna gaat je driewegklep lekken of defect.
Zoals XR8 al opperde, het is niet echt een fijn merk.
 

Gamgra

  • #6
Weet je zeker dat het de boiler is die lekt?
De boiler is volledig vervaardigd uit roestvrijstaal en dat heeft niet de gewoonte om zo maar te gaan lekken.

Daarbij indien het rvs vat lekt kan het waarschijnlijk hersteld worden, vereist wel een lasser met ervaring.
 

Jamesrvp

  • #7
Ja het is wel degelijk de boiler, op de plaats waar de in of uitlaat, weet niet zeker welke van de twee, zit. Ik heb inmiddels professionele hulp ingeschakeld. maar allen bedankt voor jullie inbreng!
grt
 

Klus81

  • #8
Ik heb dit ook gehad onlangs en was simpel . nl de pakking bovenop de boiler die lekt . en de inlaat dicht en een hete kraan open en je kunt erbij .
hij hangt aan die dop dus wel ertegenaan hangen zodat hij niet naar voren komt . ik heb de bout eruit gehaald en de moer eronder aangedraaid en het was goed . dit kwam door een storing waardoor de boiler was afgekoeld en dan krimpt hij en komt dit vaker voor . de dop zat ook zo los dat hij met de hand los kon .
 

Jamesrvp

  • #9
Ik ga het in ieder geval checken.
bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu