Verschil links en rechts bij ruitensproeiers auto

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Bij 2 van de 3 auto's hier voor de deur hebben de ruitenwissers links en rechts een verschillende opbrengst met sproeien. Beide kanten hebben dezelfde sproeiertjes en delen 1 pompje.

Mijn idee is dat dit komt doordat de rechter ruitenwisser de eerste is die aangesloten is op de sproeileiding. De linker wisser is afgetakt na de andere ruitenwisser. De eerste wisser neemt dus al een deel van de druk weg. De andere wisser moet het dus doen met minder druk, 0plus dat de langere leiding hier naar toe ook nog eens drukverlies geeft. Klopt mijn redenering?

In dat geval is het simpel te verhelpen door het T-stukje in het midden te plaatsen met even lange slangetjes naar de linker en rechter ruitenwisser.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij mijn auto zit er bijna 70 cm verschil in de lengte van het slangetje maar de opbrengst is hetzelfde aan beide kanten.
Zijn de auto's die het betreft van hetzelfde merk ?
Zo ja zou het een kenmerk van dat merk kunnen zijn, ik kan me voorstellen dat aan de bestuurderskant wat meer water komt dan aan de andere kant.
De gaatjes van de sproeiers ook al doorgeprikt met een naald ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Auto's zijn van verschillend merk. Bij 1 van de auto's zijn beide sproeiertjes zeer recent vervangen door originele nieuwe exemplaren en de opbrengst rechts is bij beide auto's juist groter dan links.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Zijn het toevallig allebei Franse auto's?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Bij onze Fordjes nog nooit meegemaakt, wat ik wel weet, is
dat ze ventieltjes gebruiken net onder de sproeikopjes,
misschien dat het daarom oa bij Ford goed gaat :roll:
 

Sjarel

  • #6
Met maatbekertjes zou je bewijzen hebben. Maar 1 straal kan wat anders gericht zijn of niet zo mooi gevormd zijn als de andere.
Met een stopnaald kan men ze richten die tegenwoordige plastieken sproeiers. Wat gewroet en het gaatje is groter of andersom ,een lichte verstopping.
En als toemaatje ,dan zit de verstopping links en dan weer rechts(doe er ruitensproeimiddel in!)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu