Verdeler badkamer zonder pomp mogelijk?

Cranberry

  • #1
Ik ben bezig om m'n CV-installatie helemaal voor te bereiden LTV, zodat ik over niet al te lange tijd over kan stappen naar bijv. een warmtepomp.
De begane grond wordt al helemaal verwarmd d.m.v. vloerverwarming. Hiervoor heb ik een pomploze verdeler. In de badkamer heb ik ook vloerverwarming, maar daar zit nog een een een gewone HT verdeler met pomp (1 groep).
De vraag is: hoe kan ik bepalen/berekenen of ik in de badkamer ook een verdeler zonder pomp kan toepassen? Is het kritieke punt of de ketel zonder hulp van een extra pomp op de verdeler wel voldoende water door de vvwgroep krijgt?
De CV-ketel hangt beneden. Ik schat in dat er zo'n 20m leiding ligt van CV-ketel tot verdeler in badkamer, volgens mij leiding met een flinke diameter (min 22mm). De lus in de badkamer is maar een paar meter lang. Door de leiding loopt ook het water voor de Jaga convectoren op zolder en de handdoek/designradiator in de badkamer.
Als het nl. niet noodzakelijk of zeer wenselijk is, kies ik liever voor een pomploze verdeler.

Wat is het advies?
 

Cranberry

  • #2
subtiel schopje

Niemand een idee?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Het gaat er inderdaad om of de pomp van de ketel de benodigde druk kan leveren, en of de temperatuur niet te hoog is.
 

Marcn88

  • #4
Als de watertemperatuur laag genoeg wordt ingesteld voor LTV dan moet er ook goed ingeregeld worden want, de 20 mtr slang in uw vloer heeft veel meer weerstand dan een jaga convector
Kortom inprincipe kan t dus mits wordt voldaan aan de temperatuur en de beveiliging hierop en als er goed ingeregeld word
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu