Ventilator op accu?

Heiloklus

  • #1
Op een plek heb ik een buis naar buiten, nu met eenkel een ventiel.
Echter op die plek heeft een rotovent geen nut. Dus ik moet iets verzinnen van binnenuit. Het plafond is daar ook dicht en netjes.

Bestaan er wellicht ook ventilators met een accu, welke je zelf kan bijladen? Bij de DHZ keken ze me vaag aan, maar dat zegt niet zoveel ;-)
 

StefanD

  • #2
Op zich zou je natuurlijk een ventilator kunnen kopen die met 12v gelijkspanning werkt en daar vervolgens zelf een accu op zetten.
Maar een ventilator gebruikt vrij veel energie, even googlen leert dat zo'n 10 watt toch een redelijk minimum is. Je moet dus een behoorlijk grote accu hebben om hem een redelijke tijd te kunnen laten draaien.
Neem een 12V / 2Ah accu voor een boormachine. Die kan 24Wh leveren, dus een 10Watt ventilator 2,4 uur laten draaien. Echt handig lijkt me dat niet...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Op het gebied van accus is nogal wat te koop. 12 V. is een standaard. Elke auto heeft een 12 V installatie. Ook vrachtwagens en die hebben flinke accus aan boord.
Je zou de accu met zonnepanelen kunnen opladen. Vraag me niet of dat voor 100% dekkend is.
 

Black Knight

  • #4
Autobatterijen houden het wss wel lang uit, maar hoe ga je zo een joekel wegwerken? Dan lijkt een kabeltje me toch wel makkelijker :P
 

Neuh

  • #5
Ik had dit gevonden.
Deze is misschien te tweaken naar je eigen behoefte.. USB Oplaadbaar. Misschien is ie geschikt voor mijn behoefte. Ik denk dat ik het ga proberen voor mijn project (zie mijn eerdere privé berichten).
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Neuh

  • #6
Oh ja ik had trouwens deze gevonden... is voor boten bedoeld maar who knows misschien geschikt voor jouw project.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Die klus zal 10 jaar na dato vast wel klaar zijn... en reclame maken is hier ook niet eens toegestaan (zie forum regels).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Reclame-links verwijderd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu